Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Continua el cicle de tallers amb sarga a Vimbodí i Poblet

Se celebraran dos tallers més els dies 17 de novembre i 15 de desembre

Després de l'èxit dels tallers anteriors, arriben noves propostes de la mà del museu.
Després de l'èxit dels tallers anteriors, arriben noves propostes de la mà del museu | cedida

 

El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet  segueix amb el cicle de tallers de sarga impartit per Anna Sínia, artesana cistellera. Després de l'èxit dels tallers anteriors (de revestiment d'ampolles, d'elaboració d'un cistell rodó i d'una fruitera 'cul de queixal') arriben noves propostes de la mà del museu.

Pròximament se celebraran dos nous tallers amb sarga. Concretament, parlem del taller  'Cistelleria amb ginesta' del dia 17 de novembre, al matí, que permetrà a les persones que s'hagin inscrit crear el seu propi cistell amb branques d'aquesta espècie autòctona i endur-se'l a casa del tot acabat. El preu d'aquest taller és de 23 € i inclou el material i l'entrada al Museu i Forn del Vidre a més d'una demostració en directe a càrrec del reconegut mestre vidrier,

D'altra banda, el següent taller se celebrarà el 15 de desembre, també al matí. En aquest cas, els assistents podran posar a prova tota la seva creativitat mitjançant la  confecció d'una fruita 'cul de queixal', una peça d'allò més exclusiva. El preu és el mateix: 23 €, i també inclou el material i l'accés al museu així com la respectiva demostració vidriera. Ambdós tallers es realitzaran al Centre Cívic Municipal de Vimbodí, situat a la plaça Major, 12. Per a més informació sobre els tallers i per a realitzar les inscripcions, podeu adreçar-vos a l'Anna Sínia mitjançant el telèfon 615 59 36 71.

La sarga, una tradició pràcticament oblidada

Actualment, molts dels productes que tradicionalment es confeccionaven mitjançant la sarga, han substituït aquesta matèria per altres com el plàstic o els metalls.  No obstant això, alguns productes mantenen la vigència de la sarga i el vímet com a materials útils.  Aquest és el cas del cistell dels boletaires, element de llarga tradició que, gràcies als forats de la sarga, permet escampar les espores dels bolets recollits. Així mateix, els cistells dels globus aerostàtics segueixen utilitzant el vímet gràcies a les seves propietats de lleugeresa i resistència.