Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Campanar i plaça Major de Santa Coloma de Queralt

L'Ajuntament de Santa Coloma de Queralt signa el contracte de lloguer d'un pis a 10 joves migrants

Els joves convivents s’encarregaran d’algunes millores que encara estan per fer en el pis i li donaran millor condicions.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt ha posa signat el contracte de lloguer  d’un pis. Aquest pis, pendent de reformes, té un preu de lloguer social gràcies als llogaters. També tindrà carència, i juntament amb la ONG Centre Cultural Imaginari, permetrà ampliar el projecte que ja ha començat amb el pis a l’Aiguadolç.

Entre els dos pisos es podrà donar cobertura a 10 joves. A més, els joves convivents, s’encarregaran d’algunes millores que encara estan per fer en el pis i li donaran millor condicions.

De moment, els residents en aquests pisos seran 10 joves provinents de Sirius. Aquest centre acull a joves migrants no acompanyats. Es preveu que en un futur també s’obri a persones nascudes a Europa.

La Llar-Escola de Vida, es tracta d’un projecte encapçalat per Kiku Mistu i Amai Vecino. Té la funció d’acompanyar en el creixement vital i formatiu dels joves que hi resideixen. A la Llar – Escola de Vida ajuden a aquests joves a integrar-se no només a la comunitat, sinó també laboralment i culturalment.

Al pis-escola hi conviuran joves que combinen els seus estudis externs i les seves feines externes amb els estudis que s’imparteixen des de la nostra escola i la feina que hi ha també a la llar.

El projecte Llar-Escola de Vida és totalment privat, sense afany de lucre i no rep cap ajuda econòmica per part de l’Ajuntament de Santa Coloma ni de cap altra institució. L’Ajuntament, però, ha recolzat el projecte i ha donat les màximes facilitats per a engegar-lo.

Part d’aquest suport consisteix en el fet que el consistori ha posat un pis de la seva propietat a disposició del projecte amb un lloguer social. Ara l’Ajuntament és l’arrendatari de l’altre pis.

Per altra banda, l’ONG Imaginari també recull donacions per tal de poder tirar endavant el projecte i poder programar el màxim d’activitats i formació possible per als joves.