IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El contracte de Messi li permet deixar el Barça si es declara la independència de Catalunya

L'acord d'una clàusula li concedeix desvincular-se del club si no participa en una competició d'alt nivell

Leo Messi jugant un partit amb el FC Barcelona
Messi podria deixar el Barça si es declara la independència de Catalunya | Goal

El 25 de novembre es va convertir en una data especial pels barcelonistes. Lionel Messi acordava la renovació amb el club fins al 2021, allargant el contracte que el vinculava a Barcelona fins al final d'aquesta temporada. A més incloïa una clàusula de rescissió de 700 milions d'euros, pràcticament inaccessible per qualsevol equip. No obstant això, continuen apareixent detalls de l'acord amb l'argentí que no estan deixant contents els aficionats.

Segons informa 'El Mundo', l'astre blaugrana va demanar que s'inclogués una clàusula especial, que sense ella no s'hagués dut a terme la firma. Messi va exigir que, en cas que Catalunya esdevingui un estat independent i no rebi permís per jugar en una de les grans lligues europees, quedarà lliure de tota relació amb el FC Barcelona, evitant abonar la clàusula de rescissió i podent negociar la seva incorporació a qualsevol equip.

Messi, que el 24 de juny complirà 31 anys, és conscient que encara li queden unes bones temporades per gaudir del màxim nivell competitiu. Per això, davant de la possibilitat que es proclami oficialment la independència i que, per tant, els equips catalans creïn una lliga paral·lela, el davanter sap que el nivell d'aquesta seria inferior al de les seves possibilitats, motiu pel qual no veuria amb bons ulls continuar la seva trajectòria en una competició de poca exigència.

Les quatre grans lligues

Lionel Messi no va exigir que Catalunya s'hagués de mantenir dins d'Espanya per tal de continuar lligat al Barça, com tampoc que hagués de jugar a la lliga espanyola. La petició de l'argentí estava dirigida a què no desitjava jugar en un club que no es desenvolupés en una competició d'alt nivell, pel que la seva exigència era que el conjunt català hauria de trobar una lliga de gran nivell per tal de mantenir-lo en plantilla.

Dins de l'acord s'hi estipula que existeixen quatre competicions d'alt nivell on Messi acceptaria jugar. Es tracta de la mateixa lliga espanyola, on hi ha desenvolupat tota la seva carrera, convertint-se en l'home rècord de la competició, i tres més del context europeu: La Bundesliga —la lliga alemanya—, la Premier League —la lliga anglesa— i la Ligue 1 —la lliga francesa—, són les competicions on Messi continuaria sota les ordres blaugranes.

«Sí» del Barça

La directiva que encapçala Josep María Bartomeu va comprendre la petició de l'estrella argentina, pel que va acceptar la petició del jugador. D'aquesta manera, es va acordar en el contracte firmat, fa poc més d'un mes que, en cas que es produís la independència de Catalunya i no es trobés una competició d'alt nivell que acollís al FC Barcelona, Lionel Messi seria lliure per marxar, podent buscar equip de manera automàtica.

A més, la resta de jugadors de la plantilla també han estat informats que en els seus contractes s'inclou la clàusula «rebus sic stantibus», per la qual tot professional té dret a realitzar una revisió sobre el seu contracte un cop canvien les condicions que existien al moment de la firma de l'acord. Aferrant-se a aquest context, tots els futbolistes del Barça, en cas de produir-se la declaració d'independència, podrien ser lliures d'abandonar l'equip, si ho consideren adient.


Comentaris

envia el comentari