IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Adidas i el Reial Madrid tanquen un contracte per 1.100 milions d’euros

Aquesta és la suma que els blancs guanyaran en els pròxims 10 anys i així duplicaran els actuals 52 milions

El Reial Madrid firmarà un contracte milionari amb Adidas
El Reial Madrid firmarà un contracte milionari amb Adidas | CatalunyaDiari.cat

El Reial Madrid actualment travessa una greu crisi esportiva. No obstant això, en la part comercial els resultats són molt més esperançadors gràcies a un contracte milionari amb Adidas. Fa dues setmanes, l’Assemblea General del Reial Madrid va aprovar els resultats de l’exercici de la temporada 2017-18 amb un rècord de 751 milions d’euros , el que equival a un 11% més en ingressos que l’any anterior. A més, les previsions que han fet mostren que augmentaran encara més fins als 305,24 milions.

Tot i la destitució de Julen Lopetegui després que el Reial Madrid perdés el clàssic davant el Barça, el club no passarà gana gràcies a l’increment del 18,2% en els ingressos que veurà amb els nous contractes de patrocini i llicències en aquest «cicle històric en l’esportiu i en l’econòmic» del club, segons Florentino Pérez. Tanmateix, el màxim mandatari blanc ha sol·licitat que els seus socis paguin 575 milions d’euros per remodelar el Santiago Bernabéu.

El nou contracte milionari amb Adidas

Però, el punt més notori és l’esperada renovació del contracte de patrocini amb Adidas, un dels espònsors principals del Reial Madrid. En aquest sentit, ambdues parts ja tenen llest el nou contracte i tan sols queda que el signin. Gràcies a aquest nou acord, el club rebrà durant deu anys, entre el 2020 i el 2030, una quantitat garantida i fixa de 1.100 milions d’euros, marcant d’aquesta manera una nova fita en el camp del màrqueting esportiu europeu.

La samarreta oficial del Reial Madrid serà la més cara de totes
La samarreta oficial del Reial Madrid serà la més cara de totes | Adidas  

Aquesta xifra tan elevada no és l’única quantitat que rebrà el club, ja que també s’ha de tenir en compte la part variable que el Reial Madrid guanyarà amb la venda de tot el marxandatge. Les xifres totals d’ingressos podran ser incrementades fins als 150 milions anuals, mentre que fins ara el club ha estat guanyant 52 milions per part d’Adidas, amb 42 fixos i 10 de variables des de l’any 2012.

Si aquestes dades es comparen amb els contractes globals que té Nike amb l’NBA, són encara més sorprenents. Aquesta marca esportiva vesteix 21 equips de bàsquet nord-americans pels pròxims vuit anys amb només 1.000 milions de dòlars. És a dir, un total de 125 milions de dòlars, o 110 milions d’euros tenint en compte el canvi actual, per temporada que s’han de repartir entre tots els equips.

Sense cap mena de dubte, l’acord entre els blancs i Adidas es convertirà en el contracte del segle i provocarà que la samarreta oficial del Reial Madrid es posicioni com la més cara de l’esport mundial. I és que a més, el club té un contracte amb Fly Emirates, signat l’any passat, de 70 milions anuals, triplicant el que pagava anteriorment.


Comentaris

envia el comentari