Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge virtual del projecte arquitectònic guanyador per a la remodelació de l'Estadi Municipal de Vila-seca.

El projecte per a la remodelació de l'Estadi de Vila-seca podria estar a punt aquest estiu

L'Ajuntament contractarà dos despatxos d'arquitectura de Barcelona per a la redacció del projecte bàsic, amb una durada de cinc mesos

Imatge aèria de l'Estadi Municipal de Vila-seca.
L'àmbit d'actuació inclou una àrea de 60.000 metres quadrats que es redistribuiran completament. | Ajuntament de Vila-seca

Nou pas endavant per a la remodelació de l'Estadi Municipal de Vila-seca. Els despatxos Haz Arquitectura i Territori 24 han resultat guanyadors del concurs engegat el passat mes de juny per a la redacció del projecte bàsic de la remodelació. L'Ajuntament de Vila-seca va rebre cinc propostes gràfiques  diferents en la fase de licitació i la proposta dels dos despatxos d'arquitectura barcelonins va rebre la millor puntuació en la valoració tècnica i econòmica.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Ara, la Junta de Govern Local ha requerit la documentació necessària a la UTE guanyadora i l'adjudicació podria fer-se efectiva les primeres setmanes del 2020. Un cop es formalitzi el contracte, xifrat en uns 235.000 euros, el termini per presentar el projecte serà de cinc mesos. Aquest projecte bàsic servirà com a guia del conjunt de l'actuació, tot i que la seva execució es farà per fases. Així, ara es definiran les diferents etapes i terminis d'execució que tindrà la remodelació i es concretaran els costos. Posteriorment, es licitaran per separat i de forma successiva cadascun dels projectes executius i les diferents fases de l'obra.

Més de mig segle des de la construcció de l'Estadi Municipal 

Cal recordar que l'Estadi Municipal de Vila-seca es va construir l'any 1967 i ja en fa més de cinc que se'n parla de la seva remodelació. Es tracta d'una de les obres estrella que pretén posar en marxa durant aquest mandat el govern municipal i és un dels eixos sobre els quals pivota el seu pacte d'estabilitat pressupostària signat amb Decidim Vila-seca. L'actuació va molt més enllà de la modernització del camp de futbol i incorporarà moltes altres instal·lacions al conjunt de la zona esportiva, tal com contempla el Pla Director que es va redactar l'any 2018.

Imatge virtual del projecte arquitectònic guanyador per a la remodelació de l'Estadi Municipal de Vila-seca.
Una de les imatges virtuals del projecte dels despatxos Haz Arquitectuta i Territori 24 per a l'Estadi de Vila-seca. | Cedida

D'aquesta forma, el projecte adaptarà i reordenarà els 60.000 metres quadrats de superfície  que ocupen actualment l'estadi, la pista d'atletisme, l'antiga piscina municipal, les pistes poliesportives i la resta d'instal·lacions que hi ha dins del recinte municipal. L'actuació es farà al llarg de diversos anys i el consistori ha fet un càlcul estimatiu de la inversió total necessària, que podria arribar als 11,4 milions d'euros.  Tot i això, la quantitat definitiva es definirà en el projecte que està a punt d'adjudicar-se.

Dos camps de futbol, una pista d'atletisme, pistes de tenis, pàdel...

D'acord amb el Pla Director, el futur Estadi tindrà les característiques d'una ciutat esportiva, amb dos camps de futbol 11, tres pistes de tenis, sis pistes de pàdel, una pista d'atletisme amb zona de gespa interior, quatre pistes poliesportives i altres zones per practicar esports com 'street work-out', tenis taula, petanca i rocòdrom.

Plànol de la futura ciutat esportiva de Vila-seca.
Plànol amb la distribució dels diferents equipaments que hi haurà dins de la futura ciutat esportiva. | Cedida

Els diferents equipaments que hi ha actualment dins del recinte de l'Estadi es redistribuiran per complet. En base al Pla Director, on avui hi ha el camp de futbol, s'hi farà la pista d'atletisme, amb vuit carrers de paviment sintètic i 400 metres de longitud i zones de salts. L'interior comptarà amb gespa natural i es podrà destinar a la pràctica de llançaments, però també com un camp de futbol 11 o dos de futbol 7. 

[predef]tarragona-whats-192[/predef]

D'altra banda, els dos camps de futbol aniran on actualment hi ha la pista d'atletisme i els camps de sorra. Es faran amb gespa artificial i comptaran amb dues graderies amb capacitat per a 300 i 500 persones aproximadament. En aquesta àrea també es construiran les pistes poliesportives i les de tenis i pàdel (veure el plànol de dalt).

  

Nous accessos, aparcaments, edificis de serveis i la modernització de la tanca perimetral

Així mateix, la remodelació servirà per construir un nou edifici de serveis dels camps de futbol, amb vestuaris, despatxos, cafeteria i magatzems; i una segona edificació, de menors dimensions, per donar servei a la pista d’atletisme.  El projecte també haurà de preveure dues noves zones d'aparcament, així com el disseny de tots els senders, una zona de jocs infantils i zones verdes i de descans a l'interior del recinte.

A més, es modificarà la tanca perimetral del recinte esportiu amb un disseny més permeable que s'integri al teixit urbà, similar a la que es va instal·lar al Castell. L'entrada principal també canviarà i es farà a través del carrer de la Feredat, on hi ha les antigues piscines. A més, se n'habilitarà una de secundària on està actualment l'accés principal. L'entorn de la zona esportiva canviarà completament el seu aspecte, ja que també es preveu la modernització de la vorera del carrer de l'Estadi amb la incorporació de carrils bici.

Imatge virtual de dos ciclistes pel circuit que es construirà al parc de la Torre d'en Dolça de Vila-seca.
El projecte també haurà d'incloure el disseny de nous circuits lúdics al parc de la Torre d'en Dolça. | Cedida

La pràctica del ciclisme es desplaça al parc de la Torre d'en Dolça

D'acord amb el Pla Director, la transformació de l'Estadi comportarà la desaparició de l'actual velòdrom que envolta el camp de futbol. Aquest equipament, que ha quedat obsolet i no compta amb unes dimensions reglamentàries, és utilitzat pel Club Ciclista i l'Escola de Ciclisme de Vila-seca, que passaran a entrenar al parc de la Torre d'en Dolça. 

Dins de l'adjudicació per redactar el projecte de reforma de l'Estadi s'inclou també el disseny de circuits per a la pràctica de ciclisme en aquest parc. D'aquesta manera, s'hi faran dos traçats: un d'uns 2 km de longitud que resseguirà els senders del parc i un altre d'uns 500 metres amb forma ovalada.  Aquest segon traçat servirà com a circuit escola per als entrenaments de ciclisme i anirà en l'àmbit sud del parc, a tocar del vial de PortAventura. Tots dos traçats es pavimentaran amb aglomerat asfàltic i hauran d'estar connectats amb el carril bici actual del Raval de la Mar.