Plenari del Consell Comarcal de la Conca

Els municipis de la Conca de Barberà que rebran aigua de l'Ebre aproven un conveni amb el Consell Comarcal

El document regula la connexió de l'ens comarcal amb el Consorci d'Aigües de Tarragona

Els nou municipis de la Conca de Barberà beneficiats pel projecte d'abastament amb aigua de l'Ebre han aprovat als seus plenaris el conveni de col·laboració amb el ConsellComarcal de la Conca de Barberà per regular la connexió amb el Consorcid'Aigües de Tarragona. D'aquesta manera, el consell actuarà com a entitat subministradorad'aigua als ajuntaments.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El projecte s'executarà en tres fases i s'estima que tindrà un cost d'11,7 MEUR, finançats per l'Agència Catalana de l'Aigua, la Diputació de Tarragona i els municipis. Tot plegat permetrà que Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb acabin amb els problemes d'abastament d'aigua potable.

La primera fase del projecte preveu l'extensió de la xarxad'abastament d'aigua del CAT fins a Forès i té un pressupost de 4,2 MEUR. La segona, preveu portar l'aigua des de Forès fins a Conesa i Santa Coloma de Queralt, amb una inversió de 2,8 MEUR. La darrera contempla portar l'aigua fins als altres municipis i té un pressupost de 2,7 MEUR. L'ACA ja ha publicat les bases per a la subvenció de la segona fase.

Els ajuntaments implicats aportaran 785.000 euros, mentre que la resta la posaran la Diputació de Tarragona i l'ACA, que ja ha concedit un ajut inicial de 3,1 MEUR per a la primera fase. A banda, la Diputació prestarà assistència tècnica en el projecte i el ConsellComarcal en coordinarà l'execució.

El president de l'ens comarcal, Magí Trullols, s'ha mostrat satisfet amb el procés del projecte, que permetrà millorar la qualitat i la quantitat d’aigua que arriba a aquests municipis, que fa anys que pateixen mancances d'abastament d'aiguapotable per al consum dels seus habitants, ja sigui per la seva escassetat o per la baixa qualitat de la que tenen disponible.