El regidor Ramon Font a la roda de premsa

L'Ajuntament de Valls obre diferents convocatòries d'ajuts a l'habitatge

Es poden sol·licitar a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, a l'Oficina Local d'Habitatge i telemàticament a la seu electrònica de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Valls, a través de la Regidoria d'Habitatge, ja té obert el termini per a la presentació de sol·licituds d'ajuts  a l'habitatge. El procés s'allargarà fins al dia 3 de novembre. La suma de les tres línies és de 80.000 euros, 10.000 més que l'any anterior.

D'una banda, hi ha fins a  50.000 euros  que es destinen als propietaris que tinguin un pis desocupat. Concretament, que hi vulguin fer reformes i el posin a la borsa de lloguer social de l'Oficina Local d'Habitatge (Provalls). L'import de la subvenció per a la reforma pot arribar fins a 10.000 euros per a cada cas. A més, també es contempla una subvenció si el propietari vol fer millores relacionades amb la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Una altra de les línies fa referència als ajuts per a pagar l'IBI. Aquells propietaris que ofereixin un habitatge per a ser incorporat a la borsa de lloguer social poden veure subvencionat l'IBI amb un mínim del 50%. Tindran fins al 100% si compleixen determinats requisits. En aquest cas hi ha fins a 20.000 euros previstos per donar resposta a les sol·licituds.

Finalment, hi ha una línia de 10.000 euros  d'ajuts per a pagar el lloguer. Les persones interessades a demanar informació o presentar sol·licituds ho poden fer a través de la seu electrònica de l'Ajuntament. També presencialment a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (amb cita prèvia) i a l'Oficina Local d'Habitatge.