rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Es convoquen 150 noves places de bombers a Catalunya

S’inicia aquest mateix divendres 13 d’abril i finalitzarà el 2 de maig
Dotacions dels Bombers de Barcelona | Cedida

 

La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments ha convocat 150 noves places de bombers funcionaris per accedir a la categoria de bomber de l’escala bàsica del cos de Bombers de la Generalitat. Aquesta convocatòria de noves places per aquest 2018 s’emmarca dins del Pla estratègic que es va aprovar pel Govern el setembre de l’any 2016 per tal de potenciar l’operativitat dels Bombers a tot Catalunya. 

150 noves places de bombers

El termini de presentació de sol·licituds per poder accedir a les 150 noves places de bombers s’inicia aquest mateix divendres 13 d’abril i finalitzarà el 2 de maig. Cal recordar que aquesta sol·licitud es podrà realitzar a través de la plataforma ‘online’ Tràmits Gencat o també de forma presencial, segons la convocatòria publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. 

Imatge d'arxiu d'una actuació dels Bombers de la Generalitat | Bombers de la Generalitat

 

El procés de selecció de la convocatòria per a bombers funcionaris del cos de Bombers de la Generalitat estarà compost de diverses fases, la primera de la qual serà eliminatòria i inclou les següents proves: una prova aptitudinal i de coneixements—a més de prova de coneixements de llengua catalana i castellana—, una prova física, una prova de conducció de vehicles pesants, a més de les pertinents proves mèdiques i avaluació psicològica. 

Diferents fases per escollir els millors aspirants

Quan s’hagin superat cadascuna d’aquestes proves i per tant la primera fase de la selecció, els aspirants a futurs bombers hauran de superar un curs de formació a  l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Aquest curs té l’objectiu de verificar l'assoliment de les competències professionals i les capacitats clau, personals i socials les quals seran necessàries per a l'exercici de les funcions de bombers a escala bàsica.

 

Finalment, el procés de selecció acabarà amb la realització de 600 hores de pràctiques de servei efectiu en un parc de Bombers de tot el territori català i altres instal·lacions de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments. El llistat definitiu dels aspirants seleccionats serà publicat un cop finalitzat aquesta tercera fase.