Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de la capçalera de la manifestació per la immersió de l'escola en català

La comunitat educativa cridada a fer vaga pel català: volen «liquidar» la immersió

La Intersindical-CSC, la COS i el SEPC criden a vaga el 23 de març | Acusen el departament d'Educació de donar una resposta «buida»

Hores baixes pel departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Després de l'ocupació per part dels principals sindicats de docents de les dependències del conseller Josep González-Cambray al departament, ara han cridat a tota la comunitat educativa a fer vaga. 

L'ocupació dels sindicats era per exigir una reunió amb Cambray per demanar-li la seva dimissió i la retirada del nou calendari escolar, que avança uns dies l'inici de curs i que va ser presentat la setmana passada sense haver estat dialogat al Consell Escolar.

Tot i això, els principals sindicats han convocat la vaga per un altre fet que preocupa a tota la comunitat educativa. La Intersindical-CSC, la COS i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han cridat aquest divendres la comunitat educativa a fer vaga el pròxim 23 de març en resposta a la sentència del 25% de classes en castellà.

Una vaga pel català

La lluita per defensar la immersió lingüística continua. Els sindicats respondran a la sentència i sortiran al carrer «en defensa d'una educació pública i íntegrament en català» el pròxim 23 de març.

Els sindicats assenyalen al govern espanyol per aquesta mesura. Al seu parer, aquesta sentència és una «peça més de l'estratègia» de l'Estat contra «l'eix vertebrador dels Països Catalans, la llengua pròpia».

Tot i això, també ataquen amb força al Govern català. Han criticat la Generalitat per donar com a resposta una «corrua de paraules buides». De fet, acusen el departament de voler «liquidar» la immersió amb el nou decret d'ordenació dels ensenyaments.

Segons els convocants, l'administració «no només s'ha mostrat incapaç de defensar l'escola catalana, sinó també de destinar-hi els recursos necessaris per assegurar l'aprenentatge i la integració de tots els alumnes en un marc de cohesió i igualtat».

És més, asseguren que amb el nou decret d'ordenació dels ensenyaments es pretén «flexibilitzar» la immersió en funció del context ambiental, és a dir, «liquidar-la trenta anys després que entrés legalment en vigor».

També critiquen que el departament hagi tirat endavant un reguitzell de canvis i mesures «decidides de manera unilateral i sense cap voluntat de negociació», com l'avançament del calendari.