Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les cooperativistes fundadores amb representants de CoopCamp i Carles Prats davant de l'Ajuntament de Reus

Neix a Reus una cooperativa per a l'atenció a domicili

Ha comptat amb l'impuls de CoopCamp i l'Ajuntament de Reus

La cooperativa de cures que havia anunciat l'Ajuntament de Reus ja és una realitat. Amb el nom de Les Abelles es vol millorar l'atenció i la qualitat de vida de les persones grans i les que tenen necessitats especials. També ha de servir per millorar les condicions laborals del sector de les cures i l'atenció domiciliària.

A grans trets es vol regularitzar el sector, dignificar-ne la feina i potenciar l'economia social i solidària. És per això que la creació de la cooperativa s'emmarca en el Pla de Reactivació i de Reactivem Reus a través de l'impuls que n'ha fet Mas Carandell. El regidor d'Empresa i Ocupació, responsable de l'àmbit, Carles Prats, en destaca la dimensió «més enllà de l'econòmica».

Quan es va plantejar la creació d'aquesta cooperativa, segons recorden des de l'Ajuntament, el Casal de Dones en va ser un catalitzador. Un grup de dones que s'hi troba regularment es va interessar en la iniciativa. En paral·lel se'n va fer difusió entre les persones usuàries de Càritas i entre alumnes i exalumnes de Mas Carandell.

En concret dels que havien passat pel curs de professionalitat d'Atenció Sociosanitària a persones en el domicili. El mateix cas que a Càritas, on també es fan cursos en aquesta línia. Quan es va haver aglutinat el grup fundador de la cooperativa va començar el procés de creació de la cooperativa.

Està formada per dones de manera molt majoritària i ha comptat amb l'acompanyament tant de Mas Carandell com de l'Ateneu Cooperatiu CoopCamp. També hi han participat professionals de la regió en matèries com la formació en recursos humans o màrqueting.

La presentació d'aquest dimecres ha volgut servir per culminar el procés de creació. La Cooperativa Les Abelles s'obre, així, a la ciutadania, oferint els seus serveis. També s'ha apuntat que qualsevol persona pot implicar-s'hi com a usuària, com a persona associada o prenent part a la campanya de mecenatge que s'ha engegat.

Tal com es va explicar quan es va anunciar el projecte, fa poc més d'un any, s'ha agafat com a model un projecte simular impulsat per l'Ajuntament de Prats de Lluçanès. Segons detallava Prats, ha de servir per aglutinar «tot el que és assistència domèstica per a persones dependents o serveis a domicili que treballin en una situació irregular» així com persones a l'atur.