El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha obert un procés participatiu per definir el pla de governança i transició energètica al territori. El pla pretén aconseguir un model energètic propi el 2030 basat en l'energia distribuïda i de proximitat i amb un retorn positiu, amb sobirania energètica i augment del consum d'energies renovables.
El COPATE ha estat treballant dos projectes, el Rural Smart Energy i la innovació i cadena de valor agroforestal, per redactar el pla que ara s'obre a la participació «de tots els actors del territori». Dijous es farà un webinar obert a tothom i es faran consultes durant el novembre per captar «percepcions i expectatives».
El COPATE ha elaborat una diagnosi que determina les fortaleses i debilitats del procés de transició energètica a les Terres de l'Ebre i ha definit una proposta d'estratègia que ara s'obre a tots els actors per concretar el pla d'actuació.
Els quatre consells comarcals ebrencs, socis del PECT EbreBiosfera, treballaran per impulsar la transició i governança energètica a les Terres de l'Ebre. El pla ja ha estat presentat als alcaldes ebrencs. A la sessió de dijous, es debatrà sobre les comunitat energètiques locals.
ENERGIA | El COPATE obre un procés participatiu per definir el model de transició energètica a l'Ebre.
— COPATE (@Copate_TE) October 26, 2020
✅Un pla que té l'objectiu d'aconseguir, en l'horitzó 2030, un model energètic propi, basat en l'energia distribuïda i de proximitat i amb un retorn positiu per al territori. pic.twitter.com/o6KDSVLyoq