Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'un exemplar de mosquit tigre

El Copate fa un seguiment del mosquit tigre a l'Ebre i efectua tractaments pilot a quatre municipis

Els treballs s'allargaran fins a aquest pròxim mes de novembre, quan l'insecte atura la seva activitat

Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) han iniciat un seguiment de la població de mosquit tigre al territori. Juntament amb els agents rurals, han establert paranys d'oviposició per detectar la presència o absència de l'espècie. L'actuació, que forma part del protocol contra les arbovirosis transmeses per mosquits a Catalunya del Departament de Salut, s'allargarà fins el mes de novembre, quan l'activitat de l'espècie s'atura. Segons l'organisme, la plaga  s'ha detectat a pràcticament a tos els municipis ebrencs. Els tècnics, a més, estan desplegant proves pilot amb tractaments contra les larves de mosquit de tigre en espais públics a Alcanar, la Ràpita, la Sénia i Ulldecona.

El mosquit tigre està considerat un vector transmissor de virus com el Zika, Chikungunya o Dengue. Els protocols sanitaris subratllen la necessitat de la prevenció davant la detecció de casos importats d’'nfecció per aquests virus i la presència de mosquits adults actius. «La prevenció és el mètode més efectiu per al control dels mosquits: hem d'evitar els punts d'aigua on es desenvolupen les larves», ha manifestat el president del Copate, Joan Alginet.

L'organisme, a més, ha posat enguany en marxa una campanya de conscienciació ciutadana per controlar la població de mosquit tigre, present a les Terres de l'Ebre des del 2010. Un 80% de les larves de mosquit tigre es desenvolupen a les llars de la població. En aquest sentit, recorden la importància que la ciutadania elimini els bassals d'aigua acumulada i no deixi recipients amb aigua a les terrasses i balcons.