Coronavirus 2020

Corea del Sud reconeix una segona onada de contagis per coronavirus al país

En un principi, les autoritats sanitàries asseguraven que el repunt es devia al fet que la primera onada no havia conclòs

Les autoritats sanitàries de Corea del Sud han reconegut avui, dilluns 22 de juny, que el país travessa una segona onada de contagis de coronavirus. Tal com han advertit les mateixes fonts, Corea ha registrat un important augment dels casos importats i d'àmbit local. És la primera vegada que el govern sud-coreà parla d'una «segona onada» de contagis; de fet, fins avui mateix, el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties de Corea del Sud (KDCD) havia assegurat que l'augment de contagis devia, simplement, a què la primera onada encara no havia conclòs.

Tanmateix, la directora del KDCD, Jeong Eun-Kyeong, ha declarat que hi ha un clar indicatiu sobre l'existència d'una segona onada de contagis, que s'han registrat principalment a la zona de Seül.

Les xifres globals

La pandèmia de la  Covid-19 ha comportat la mort de 280 persones a Corea del Sud i 12.438 casos positius, dels quals 10.881 s'han recuperat. Durant aquesta setmana, afortunadament, no s'ha registrat cap mort en el marc de què ja anomenen «la segona onada». Ara bé, ahir diumenge, Corea informava que s'han notificat 17 nous contagiats, una xifra baixa en comparació amb els darrers dies —la més baixa del mes—. D'aquests, sis van ser d'importació i els onze restants de transmissió local.

Així mateix, la  xifra global del país asiàtic augmenta a 12.438 infectats. Suposa, però, una important caiguda en comparació amb els 48 i 67 casos reportats divendres i dissabte. Cal dir, però, tal com han informat les autoritats sanitàries, i segons s'ha pogut també veure a Espanya, que les xifres solen descendir els caps de setmana per culpa de la ineficàcia dels registres, entre d'altres.