El coronavirus s'apodera d'Espanya: Alerta màxima pels centenars de brots

Hi ha més de 560 brots localitzats en tot el país i això ha provocat que aquest dimecres s'hagin registrat 2.953 contagis

Un professional sanitari protegit a punt d'entrar en contacte amb un malalt de coronavirus a l'Hospital Clínic
Hi ha més de 560 brots localitzats en tot el país | ACN

Espanya es troba en una situació crítica a causa dels rebrots de coronavirus que s'estan produint al nostre territori. De fet, hi ha més de 560 brots localitzats en tot el país i això ha provocat que aquest dimecres s'hagin registrat 2.953 contagis. D'aquests, 1.772 s'han donat en les últimes 24 hores. Amb això, Espanya ha superat la barrera dels 300.000 contagiats des de l'inici de la pandèmia, més concretament, la xifra ascendeix a 305.767.

En aquest context, les comunitats autònomes més afectades pel coronavirus són l'Aragó, Catalunya, Madrid i Andalusia, que són les que més focus de coronavirus tenen localitzats. La situació ha arribat a tal extrem que Catalunya ha decidit realitzar proves PCR massives en les localitats de Ripollet, Terrassa i Sabadell, per poder conèixer l'origen dels brots que s'han localitzat en aquestes zones. 

Nou brot localitzat als Monegros (Aragó)

S'ha detectat un nou brot a la comarca de Los Monegros, que ha afectat 50 persones. Tots els infectats són treballadors de l'empresa 'Frutas Monegros', que se situa entre les localitats de Sariñena i Albalatillo. 

El passat dilluns va ser quan van saltar les alarmes, en comprovar que set persones havien donat positiu. De fet, el passat dissabte es van realitzar les proves i ja van determinar que dues d'elles havien donat positiu. Salut Pública va realitzar el passat dimarts un dispositiu de caràcter especial en les instal·lacions de l'empresa afectada i es van realitzar 43 proves PCR. 

Aquest dijous s'ha determinat que es realitzin més proves, ja que la plantilla de treballadors supera les 60 persones. El mateix dimarts va ser el dia en el qual Salut de l'Aragó va passar diverses zones a la nova normalitat, després d'haver-les fet retrocedir en aquest procés. 

Madrid és una altra comunitat que preocupa

Madrid torna a estar en el punt de mira pel que fa als contagis per coronavirus. De fet, aquest passat dimecres va notificar fins a 539 casos registrats en les últimes 24 hores. Així, només l'Aragó supera a Madrid pel que fa al nivell de contagis després de l'estat d'alarma. 

Es va informar de cinc nous brots, dels quals van derivar 80 positius, encara que cap d'ells ha requerit hospitalització. Arran d'aquest cas, hi ha 85 persones que es troben en seguiment epidemiològic. 

El primer dels brots es va donar a causa de la celebració d'un aniversari en un bar de la capital, que va repercutir en 17 positius i altres 17 persones en seguiment. 

El segon brot ha estat relacionat amb l'oci nocturn, ja que tres persones han donat positiu, totes elles són treballadores d'una discoteca, la qual es troba clausurada en aquests moments. 

El tercer brot ha estat localitzat a Alcorcón i Leganés, i ha afectat un total de quatre persones, i té a tres persones més en seguiment. Els àmbits del contagi són en àmbit laboral i familiar. 

El quart brot localitzat ha afectat nou persones, i unes altres nou es troben en seguiment. S'ha detectat en una institució sociosanitària de Pozuelo de Alarcón. 

El cinquè brot s'ha localitzat en una altra institució sociosanitària de San Martín de la Vega. En aquest cas, hi ha 47 persones contagiades, una de les quals ha mort a causa del virus. Unes altres sis persones de les 47 es troben en situació hospitalària a causa de patologies prèvies. 

Andalusia registra un descens en els brots detectats

Andalusia ha registrat un descens en els brots localitzats en el territori del sud d'Espanya. De fet, han registrat cinc nous focus en les últimes 24 hores. Aquests brots han deixat, de moment, 653 contagiats, 173 menys que el dia anterior. Els focus van ser localitzats a Màlaga — 2 focus —, Sevilla — 2 focus — i Almeria. Per tant, s'han registrat un total de cinc nous focus. 

Segons la Conselleria de Salut i Famílies d'Andalusia, els focus de Màlaga han deixat a quatre persones contagiades de coronavirus cada un: 8 persones en total. Els dos brots de Sevilla han repercutit en 12 contagis, 11 a la capital i un altre en la localitat d'Aljarafe. El cinquè focus, a Almeria, ha deixat uns altres quatre contagiats. 

Per al conseller de Salut i Famílies, Jesús Aguirre, la situació és crítica i així ho ha manifestat en una entrevista al 'Canal Sur Radio': «La situació és preocupant, ara mateix hi ha una tendència ascendent independentment que hagi baixat el nombre de brots actius, encara que són petits pics». Malgrat això, espera veure una estabilització pròxima, ja que els brots estan «controlats» pels rastrejadors. 

La localitat lleonesa d'Aranda de Duero, pròxima al confinament

Cinc nous casos de brots s'han donat a Castella i Lleó aquest passat dimecres. Sent més exactes, s'han donat en les localitats d'Aranda de Duero, San Rafael, Zamora, Astorga i Carbajosa de la Sagrada. 

El focus que més preocupa és el d'Aranda del Duero, on s'han registrat fins a 42 positius per cada 10.000 habitants. Aquesta taxa és molt superior a la que presenten altres municipis de Valladolid que van arribar a ser aïllats per ordre judicial. 

Raquel González, alcaldessa d'Aranda de Duero, ha fet una crida a la responsabilitat individual per a intentar evitar que la localitat hagi de ser confinada i ha manifestat que en aquests moments es pugui realitzar un seguiment dels positius diagnosticats: «No podem relaxar-nos. Hem de seguir mantenint la distància social i les mesures de protecció. Estem a un pas del precipici. Si ho fem bé, evitarem el confinament. Però només dependrà de nosaltres». 

D'altra banda, el brot de Carbajosa de la Sagrada s'ha localitzat en una llar d'infants en la qual un treballador i tres menors han donat positiu. De moment, la resta nens i treballadors de la llar d'infants no han donat positiu en les proves que se'ls ha realitzat. 

A Segòvia s'han detectat fins a quatre persones positives a causa del brot originat a San Rafael. A Zamora s'ha registrat el primer brot, arran d'una quedada entre amics, dels quals quatre han donat positiu en coronavirus. Per acabar, a Astorga (Lleó) s'ha detectat un brot en l'àmbit familiar que també ha afectat quatre persones.


Comentaris

envia el comentari