Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un empleat en un laboratori de Beijing, a la Xina, el 14 de maig de 2020

El coronavirus lluny de frenar: augmenten de nou els casos, segons l'OMS

El virus encara està ben present entre nosaltres

Un empleat en un laboratori de Beijing, a la Xina, el 14 de maig de 2020
La companyia xinesa CanSino diu que la seva vacuna contra la Covid-19 ha mostrat ser segura en el primer assaig clínic | ACN

Espanya va fent passos en el procés de desescalada  i la impressió que tenim és que l'actual situació de pandèmia  de coronavirus  va remetent. Tot i això, el virus  encara està ben present entre nosaltres. Aquesta és una crisi global i si alguna cosa ha deixat és que el que passa a la resta del món ens afecta també a nosaltres. L'Organització Mundial de la Salut (OMS)  veu un augment preocupant de casos de Covid-19 en diversos països de l'Orient Mitjà.

 

La pandèmia se segueix expandint

El director d'Emergències per a la regió de la Mediterrània Oriental de l'OMS, Richard Brennan, explica que «Estem veient increments preocupants en molts països en aquest moment». Brennan es refereix a països com Egipte, Aràbia Saudita, l'Iraq  o l'Iran. En aquest sentit, ha indicat que «fan falta un parell de setmanes per determinar les causes de l'increment, ja que cada país té les seves circumstàncies».

En la seva opinió, aquest creixement de les xifres és a causa de l'augment del nombre de proves PCR que es realitzen i a la propagació de la malaltia. Els països musulmans van acabar el passat 23 de maig el Ramadà. Moltes nacions de la regió van adoptar mesures i restriccions però fa poc Aràbia Saudita va anunciar un procés de desescalada per fases. I no ha estat l'únic.

 

Els contagis es multipliquen i l'OMS avisa

Els contagis  en els països de l'Orient Mitjà s'ha multiplicat en els darrers dies. Per exemple, Iraq ha passat de 87 a 1.252 casos, Egipte de 783 a 1.348, Iran de 2.311 a 3574 i l'Aràbia Saudita de 2.646 a 3.121. Tot i això, aquestes xifres encara queden molt lluny de les recollides en molts altres països que assenyalen una tendència molt perillosa. Brennan admet que: «La gent està cansada de tenir els seus moviments  restringits» i que «algunes limitacions pot ser que no siguin tan estrictes com eren abans especialment per a aquells a prop de la línia de la pobresa».

«En països on es veu una disminució del nombre de casos és raonable començar a relaxar algunes d'aquestes mesures, però crec que quan vam començar a veure relaxació en les mesures mentre la Covid-19  segueix pujant això és el problemàtic» avisa Brennan L'OMS coneix l'impacte econòmic i social que està tenint la pandèmia. Brenann va insistir que algunes mesures poden suposar «un dolor a curt termini i un guany a més llarg termini.»