Proposen abaixar el sou temporalment a pensionistes i funcionaris

Gonzalo Bernardos, professor d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha valorat positivament la mesura

Diferents monedes d'euro
El govern estudia abaixar el sou de pensionistes i funcionaris de forma temporal | Bolsamaniaa

Patronal, sindicats i govern han acordat en les últimes hores prolongar els ERTO, com a mínim fins a finals de juny. Aquesta mesura de l'Executiu ha estat àmpliament analitzada per l'economista Gonzalo Bernardos, col·laborador del programa 'Más vale tarde' de La Sexta.

El professor d'Economia ha apuntat a l'espai presentat per Mamen Mendizábal que «el govern hauria de prorrogar una mica més enllà. Si posem la salut per sobre de l'economia, la recuperació de l'economia no serà de la nit al dia i el govern haurà de preservar la quantitat més gran de llocs de treball possible», ha assegurat.

«L'última opció de l'empresa ha de ser acomiadar», afirma Bernardos

«La salvaguarda és l'ERTO», ha reconegut Bernardos, que ha afirmat que és «del millor que s'ha pogut fer en aquesta crisi». El doctor d'Economia de la Universitat de Barcelona ha comentat que espera diverses mesures per al sector turístic i automobilístic.

«El que és essencial és que durant aquest estiu aquells que pretenien treballar del turisme cobrin pràcticament com si haguessin treballat. L'última opció per part de l'empresa ha de ser acomiadar, i el govern ha de donar les màximes garanties. Diners gastats de més ara són diners estalviats en els pròxims temps i reactivació molt més ràpida», ha dit l'economista.

A més, Bernardos ha volgut aclarir de forma directa que «si això segueix així, hi ha dos col·lectius que no perdran poder adquisitiu: els funcionaris públics i els pensionistes».

«Jo que crec fermament que aquesta crisi ha de ser igualitària i si hem de perdre poder adquisitiu, l'hem de perdre més o menys per igual tots crec que l'any que ve perquè el dèficit públic es pugui reduir de manera ràpida, als funcionaris públics seria el més normal que ens abaixessin el salari, i als pensionistes també», ha reconegut Bernardos, assegurant que ell mateix és funcionari.


Comentaris

envia el comentari