Una investigadora treballant al laboratori de la vacuna russa contra el coronavirus Sputnik V

Un doctor revela el símptoma que «mai falla» per saber si tens coronavirus

Esteban Pérez Almeida explica com diferenciar els símptomes de la Covid, la grip i un refredat comú

El director mèdic de la 'Cadena COPE', el doctor Esteban Pérez Almeida, ha assenyalat aquest diumenge 15 de novembre al programa 'Fin de Semana' quin és el símptoma que no falla per conèixer si tens la grip o pateixes la Covid-19. A part de l'explicació sobre el símptoma infal·lible per saber quina malaltia pateixes, també hi ha alguns símptomes comuns tant a la grip, com a la Covid i al refredat comú que ens serveixen per diferenciar aquestes malalties segons els nivells en què ens afecta.

Òbviament, no és igual el mal de cap de la grip que el del coronavirus. Esteban Pérez Almeida va exposar amb claredat davant la presentadora de l'espai, Cristina López Schlichting, que a ell no li ha «agafat cap bestiola. M'he vacunat de la grip i ho he fet abans d'hora».

El símptoma definitiu per diferenciar la Covid de la grip i el refredat

El metge de 'COPE' va valorar la importància de vacunar-se contra la grip, encara que estiguem immersos en plena pandèmia de coronavirus: «En la campanya anterior vam tenir 490.000 casos lleus, d'ells, 33.300 casos van arribar a l'hospital, i 2.500 casos a l'UCI. 6.300 persones van morir. Imagineu-vos què pot passar si sumem aquestes xifres a les de la Covid», assenyalava.

«Són molts els que et diuen i et diuen que tenen febre o algun símptoma», afirmava el doctor diumenge passat. «La febre, a la Covid és comú, però va pujant a poc a poc». Segons Pérez Almeida, en el cas de la grip la temperatura s'eleva en molt poc temps fins als 39 graus. D'altra banda, en el refredat se sol quedar en uns 37,5. «Amb la tos no es fixin, perquè és molt comú entre unes i altres», apuntava.

Pérez Almeida deixava clar poc més tard quin és el símptoma definitiu per diferenciar-los: «La pèrdua del gust i l'olfacte sí, és molt probable que sigui Covid, no és comú ni en refredat ni grip», sentenciava.

Pérez Almeida parla sobre el símptoma del mal de cap

«El dolor muscular de la Covid m'ho refereixen els pacients com de cansament, i com si hagués fet una mica d'exercici, però el de la grip és com si t'hagués caigut un armari a sobre», explicava el doctor en 'Fin de Semana'. Així mateix, Pérez Almeida deixava un aspecte ben clar: «No pots amb la teva ànima. Es presenta en poques hores, al refredat no», aclaria el doctor Almeida.

A més, cal destacar que el mal de cap en la Covid sol donar-se de forma freqüent, però en la grip és més normal i més dura per al cos. «La diarrea de vegades es dona en el coronavirus, en la grip algunes vegades i en el refredat no», sentenciava. «La sensació de manca d'aire i ofec sí que és més habitual en la Covid. Una tècnica per comprovar-ho: aguanta l'aire per comptar fins a 10 i no arribes fins a 6», finalitzava Almeida.