Imatge d'una oficina de Correus a la ciutat de Madrid

Correus reforça amb 1.512 nous empleats el seu servei a Catalunya de cara al 14-F

La companyia ampliarà l'atenció a les oficines postals allargant els horaris d'obertura i obrint els festius

Correus ha anunciat aquest dilluns que suma més de 500 contractacions addicionals per reforçar el servei de cara a les eleccions del 14-F. D'aquesta manera, la xifra total de cara al procés electoral serà de 1.512 nous empleats. Segons ha indicat l'empresa en un comunicat, aquests treballadors s'encarregaran d'atendre els ciutadans a les oficines, repartir enviaments o ocupar-se de tasques de caràcter logístic.

Així mateix, amb motiu de la celebració dels comicis a Catalunya, Correus ha anunciat que obrirà els festius i ampliarà l'horari d'atenció al públic a les seves 296 oficines, avançant l'obertura i retardant el tancament. Un centenar d'elles també estaran actives els dissabtes de 9 a 14 hores. Cal recordar que el vot per correu es pot demanar fins al pròxim 5 de febrer.

Les tasques de Correus durant el procés electoral del 14-F

La gestió del vot que fa l'empresa inclou l'admissió de les sol·licituds —sigui per via telemàtica o presencial—, la seva entrega a les delegacions provincials de l'oficina del cens electoral, l'entrega a mà de la documentació electoral remesa als sol·licitants, i l'admissió del vot per correu i la seva custòdia en les oficines de destí fins a l'entrega el dia de les votacions a les meses electorals.

Correus també s'encarrega del repartiment de les targetes censals i l'enviament de propaganda electoral, de les comunicacions als membres de les meses, l'enviament als ajuntaments del cens i la recollida de documentació el dia dels comicis. A través del comunicat, l'empresa ha subratllat que està posant «tots els recursos necessaris» per garantir el correcte «desenvolupament» de la jornada electoral.

Correus assegura que la seguretat dels seus treballadors està garantida

Després que la Confederació General de Treballadors (CGT) qualifiqués de «dantesc» l'escenari al qual s'han d'enfrontar els treballadors de Correus i denunciés que el vot per correu «posa en perill» la salut dels empleats i els electors, l'empresa ha defensat que està aplicant tots els protocols necessaris de cara a la campanya electoral del 14-F i ha assegurat que la seguretat dels seus empleats durant els pròxims dies està «garantida».

En un comunicat enviat aquest dilluns, Correus explica que, a banda de les mesures preventives ja implementades per la Covid-19, durant aquest procés electoral s'han adoptat mesures de caràcter complementari i s'han impartit cursos de formació preventiva entre la plantilla. En aquest sentit, ha recordat que totes les oficines disposen de mampares de separació als taulells i que se segueix controlant l'aforament per evitar aglomeracions i aconseguir que es respecti la distància de seguretat.

Alhora, tots els treballadors disposen de mascaretes FFP2, guants i gels desinfectants d'ús personal, mentre que el contacte físic entre empleats i clients s'evita «en tot moment».