URGENT

📈 La pandèmia segueix retrocedint a Catalunya amb una baixada de tots els indicadors

El Corte Inglés de Francesc Macià tanca les portes de manera definitiva

L'edifici va ser venut fa més d'un any

Vista panoràmica d'un centre de El Corte Inglés
Vista panoràmica d'un centre de El Corte Inglés | EL CORTE INGLÉS

Aquest divendres, la botiga que 'El Corte Inglés' té a l'avinguda Diagonal 417 de Barcelona, al costat de la plaça de Francesc Macià, va tancar definitivament les portes. Després de finalitzar la campanya de Nadal, l'establiment ha dit adéu després de 28 anys d'activitat. Cal recordar que l'edifici va ser venut fa més d'un any a un 'family office', una empresa privada que gestiona la gestió d'inversions i riqueses per a una família adinerada. L'operació es va tancar per uns 150 milions d'euros.

Els treballadors del Corte Inglés de Francesc Macià, uns 150, han estat recol·locats en altres establiments de la cadena i, de fet, una part de la plantilla ja havia estat trasllada en els darrers mesos. La majoria d'ells al Corte Inglés de Maria Cristina, situat a l'avinguda Diagonal.

D'aquesta manera, després del tancament de la botiga de Francesc Macià, 'El Corte Inglés' es manté en cinc centres comercials repartits arreu de la ciutat de Barcelona i en quatre més en altres ciutats de Catalunya. Segons el 'Diari Ara' la venda de l'edifici forma part d'un pla estratègic del grup per desfer-se d'immobles «que no considerava capitals». 

L'any 2019 'El Corte Inglés' va tancar l'exercici guanyant 310 milions d'euros, un 20% més del que havia aconseguit l'any anterior gràcies a un augment de la facturació d'un 1,2%. Tot i això, la pandèmia ha frenat l'evolució i segons els càlculs de l'empresa, entre març i maig del 2020 la companyia va patir pèrdues d'un valor de 510 milions d'euros. Fins a l'agost, la facturació havia baixat un 41%.

 

El futur de l'edifici del Corte Inglés de Francesc Macià

La companyia Mersan Assets Management va comprar l'immoble l'estiu del 2019 per 152,5 milions d'euros. Ara que la companyia ja ha deixat d'operar, l'edifici es transformarà en oficines i locals comercials en les seves plantes inferiors. Tot i això, abans caldrà fer una gran reforma de 34.644 metres quadrats pressupostada en uns 22 milions d'euros aproximadament.

Segons el pla especial aprovat per l'Ajuntament de Barcelona, les oficines ocuparan 20.045 metres quadrats distribuïts des de la planta -1 a la cinquena, mentre que els usos comercials es redueixen a les dues plantes i sumen una superfície total de 2.500 metres quadrats. 


Comentaris

envia el comentari