El Corte Inglés ven el centre de Francesc Macià de Barcelona per 152 milions d’euros

La companyia creu que el lloc on estava situat no era estratègic
Vista d''El Corte Inglés Frances Macià que ha estat venut a una societat privada per 152 milions d'euros | Google Maps

 

La companyia d''El Corte Inglés' ha aconseguit vendre el seu centre Francesc Macià, a Barcelona per un preu que ronda els 152 milions d’euros, una venda que ja es temptejava des de feia temps. El centre que estava situat al número 471 de la Diagonal compta de 6 plantes.

 

La companyia, però, no es quedarà sense representació, ja que té dos altres centres a la capital catalana que el gegant dels magatzems considera intocables, almenys de moment, i són 'El Corte Inglés' de l’Avinguda Diagonal —un altre que es troba al número 617— i el de Plaça Catalunya. A aquests dos també cal sumar-los-hi els centres del Portal de l’Angel i de Can Dragó, per la qual cosa la presència de l’empresa a Barcelona no es veurà afectada.

 

La companyia ja ha informat als treballadors sobre la venda de l’edifici, que haurà de ser entregat als seus nous amos, d’identitat desconeguda de moment, en un termini de 18 mesos. Però els treballadors del centre no seran despatxats, sinó que seran recol·locats als altres centres de la ciutat.

 

Primera vegada que la companyia ven centres d’Espanya

 

La companyia està valorada entre 1.500 i 2.000 milions d’euros i actualment té 95 actius en venda, segons les seves dades. El centre de Francesc Macià, però, no forma part del Projecte Green, sinó que el grup apunta que està desinvertint a través de la venda d'actius immobiliaris que creu que no són estratègics «magatzems petits i d'oferta limitada». Actualment tenen a la venda 11 centres comercials, 3 oficines, 16 baixos i 65 de caràcter variat.

 

La primera vegada que 'El Corte Inglés' anunciava el tancament de dos centres va ser aquest maig després d’arribar a un acord amb Castellana Properties de 36,8 milions d’euros. L’any 2018 la companyia va guanyar 258,2 milions d’euros, un 27,7% més que altres anys i un fet que atribueixen a una millora de les vendes en totes les àrees del negoci.

 

També et pot interessar...