Imatge d'Esther López a La Maña, on va desaparèixer.

Com es va trobar el cos d'Esther López: «curosament col·locat» i amb la roba

La jove va ser trobada dissabte sense vida després de tres setmanes de recerca intensa

Dissabte a la tarda es confirmava que el cos trobat sense vida en una zona molt propera on es buscava la desapareguda Esther López, era, efectivament, el de la jove.

Després de gairebé un mes de cerca, el cas acabava de la pitjor manera possible, trobant la noia sense vida. Ahir es van donar els primers detalls de la troballa.

Es va explicar que havia estat un veí qui hauria trobat el cos en un indret proper a una carretera de la zona, sense enterrar. Havia estat a les 10.30 hores del matí del mateix dissabte.

Des d'aquell moment els treballs no van cessar. En un primer moment no es va confirmar que es tractés del cadàver de la noia. A poc a poc van anar sorgint informacions que deixaven clar que sí que seria ella.

Muntatge fotogràfic d'un camí amb persones i les cares d'Esther i Miguel López
La família ha pogut trobar el cos d'Esther López | CatalunyaDiari

Més tard, ja a la tarda, l'autòpsia practicada al cadàver va donar resultats oficials: sí, es tractava del cos d'Esther López. La noia va desaparèixer el 12 de gener passat i ha estat trobat sense vida aquest cap de setmana.

El cos portava la roba del dia de la desaparició

Ara, després d'haver passat un dia sencer des de la troballa, ja se n'han donat més detalls.

Segons s'ha pogut saber, una de les coses que més ha sorprès és que el cadàver estava en una zona on ja s'havia buscat. A més, no estava enterrat.

Es va trobar en un lloc visible i transitat, a la cuneta de la carretera, a 200 metres del restaurant de La Maña. És un local que ja havia estat inspeccionat pels agents en diverses batudes.

Muntatge de dues imatges d'Esther López
Esther López ha estat trobada sense vida | CatalunyaDiari

Així doncs, estranya que ningú no veiés el cos. Això fa sospitar els investigadors que algú hi va haver de posar el cadàver durant la matinada de divendres a dissabte.

A més, ha sorprès també que estava «curosament col·locat». El cos de la jove es trobava de cap per avall i en superfície, amb una mica d'herba per sobre però res més.

També s'ha pogut saber que portava posada la roba del dia en què va desaparèixer i, a més, amb el cos hi havia la bossa de mà d'Esther López.

Una altra de les coses que s'han confirmat és que, a primera vista i després dels primers exàmens, Esther López no presentava signes de violència externa.

És a dir, no presentava ferides de bala, de forcejament o d'arma blanca. Això sí, haurien de ser els resultats de l'autòpsia els que determinin oficialment si tenia danys o no.

Muntatge fotogràfic d'Esther López i Ramón 'El Manitas'
Ramón 'El Manitas', és un dels sospitosos de la desaparició d'Esther López | LND

En espera de conèixer més detalls

Ara com ara, és tot el que se sap. Encara no s'ha pogut determinar el moment de la seva mort, ni tampoc la causa.

De moment la investigació continua oberta. El fet d'haver trobat el cos no tanca el cas, ni de bon tros. Ara els agents se centren a analitzar les imatges gravades per càmeres de trànsit i dels locals propers a la zona.

Cal recordar que Esther López va desaparèixer el 12 de gener passat, quan va sortir amb amics a prendre alguna cosa. Se li va perdre la pista al trajecte de tornada a casa.

Tampoc se sap si la versió és del tot certa ja que, fins ara, diverses persones han donat testimonis contradictoris.

Precisament per això hi ha diversos sospitosos de la mort d'Esther López. Caldrà, doncs, esperar l'avenç de la investigació per conèixer alguna cosa més.