Una cambra del Cotton House Hotel de Barcelona.

Un hotel de luxe de Barcelona comença a acollir infectats lleus de coronavirus i sanitaris

Ja s'hi han instal·lat una quinzena de pacients que necessiten aïllament domiciliari

El Cotton House Hotel de Barcelona, de cinc estrelles, acull des d'aquest diumenge, dia 22 de març, pacients lleus amb coronavirus —té places per a 83 malalts. A aquesta finalitat també s'hi ha unit l'Hotel Catalonia Diagonal Centre de la ciutat comtal, que en el seu cas allotja sanitaris que estan plantant cara al coronavirus, amb 84 habitacions destinades per a ells.

El Gremi d'Hotelers de Barcelona ha informat en un comunicat aquest diumenge que el sector està col·laborant així amb les autoritats sanitàries per sufocar la crisi sanitària provocada pel Covid-19. El Cotton House Hotel ha acollit aquest diumenge un total de quinze pacients que requereixen aïllament domiciliari i que, pel seu context familiar, no poden fer-ho en els seus propis habitatges.

Més de mig milió de mascaretes a Catalunya

En un altre ordre de coses, però encara en relació amb el coronavirus, el ministeri de Sanitat  ha enviat 513.393 mascaretes a Catalunya des del 10 de març, el que equival a un 12,69% del total repartit a totes les comunitats. És la segona comunitat que més n'ha rebut, per darrere de Madrid, que té un 29,96% d'aquest material (1.212.261 mascaretes en total).

Segons dades del departament, els criteris estan basats en el percentatge de població i en les necessitats epidemiològiques. En total s'han distribuït  4.046.089 mascaretes a tot el territori espanyol des del 10 de març. A més, i en el cas d'aquest cap de setmana concret, el ministeri ha repartit 1.602.800 mascaretes a les comunitats autònomes.

El ministeri també ha assegurat que s'han reforçat els processos d'adquisició de mascaretes  a través de noves compres de partides molt més nombroses i que preveuen que arribin a l'Estat la propera setmana. També recorden que ja s'ha comprat 640.000 tests ràpids de detecció de coronavirus. Aquest diumenge  se n'han començat a repartir a Madrid 8.000 unitats.