Presenten el primer cotxe volador comercial de la història que podràs comprar aviat

L’empresa neerlandesa ha presentat el nou model a Miami i només en fabricaran 90 unitats

PAL-V Pioneer, el nou model del primer cotxe volador comercial
PAL-V Pioneer, el nou model del primer cotxe volador comercial | PAL-V

Nou prototip del primer cotxe volador comercial del món. PAL-V International, la companyia dels Països Baixos que ho ha fet possible, ha presentat el PAL-V Pioneer a Miami aquest dimarts, sorprenent amb les seves dues hèlixs retràctils i amb ales posteriors. A més a més, aquest nou model es diferència de l’anterior –PAL-V Liberty–, presentat l’any passat, en el fet que ara disposa d’«un paquet complet de carboni» i està destinat «per aquells que vulguin fer història».

PAL-V Pioneer, el primer cotxe volador

I és que del PAL-V Pioneer només se’n faran 90 unitats i amb un preu de 559.000 $, estaran disponibles les primeres unitats a partir del 2021 i a hores d’ara ja n'hi ha 70 comprades anticipadament. Tanmateix, cal destacar que per portar aquest tipus de vehicle punter en tecnologia és necessari tenir el permís de conduir i, a més a més, el de pilot, ja que és una fusió d’automòbil i helicòpter.

El model Pioneer d’aquest cotxe volador, segons indiquen a la seva pàgina web, està format per un motor de quatre cilindres, capaç d’elevar-se a 3.500 metres. A més, té tres rodes, pot transportar fins a dos passatgers i 20 quilograms de càrrega. Destaca que el PAL-V està fabricat amb fibra de carboni, titani i alumini, pesant només 664 quilograms, i fa servir benzina de cotxes. La seva velocitat màxima és de 160 km/h per terra i de 180 km/h a l’aire, és capaç d’accelerar de 0 a 100 km/h en 9 segons i es transforma d’automòbil a girocòpter en només 10 minuts.

El PAL-V Pioneer està fabricat en fibra de carboni, titani i alumini, té amb interiors de cuir i disseny italià
El PAL-V Pioneer està fabricat en fibra de carboni, titani i alumini, té amb interiors de cuir i disseny italià | PAL-V

Robert Dingemanse, director executiu de l’empresa, va explicar: «Tan aviat com Nicolas Cugnot va inventar l'automòbil i els germans Wright van fer el seu primer vol amb èxit, la gent va començar a somiar en combinar els dos en un automòbil volador. Va resultar ser més complicat del que inicialment es va estimar: un complex trencaclosques. No obstant això, una vegada resolt, crearia la màxima llibertat en mobilitat».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari