Els cotxes de VTC marxaran aquesta tarda de la Diagonal

«Aquesta nit ja no hi haurà més cotxes», ha avançat Carles Segarra, protaveu de Vector | El Govern, minuts després, ha aprovat el decret pactat amb els taxistes per regular els VTC

Els cotxes de Cabify marxaran de la Diagonal | CatalunyaDiari.cat

Els conductors de VTC diuen prou i, davant la imminent aprovació del pacte amb els taxistes, començaran a marxar aquesta tarda de la Diagonal de Barcelona«Aquesta nit ja no hi haurà més cotxes», ha avançat Carles Segarra, portaveu de Vector.

Sagarra ha volgut aprofitar per agrair la comprensió i el «suport» dels barcelonins, i ha remarcat que tenen dret a escollir. Ha aafegit que «ara ens tocarà analitzar el decret», tot i que ha remarcat que encara no el tenen. El Govern, minuts després, ha optat per aprovar el decret pactat amb els taxistes. 

La concentració de vehicles VTC continuava fins avui mantenint tallada la Diagonal de Barcelona. Els conductors, que protesten per la mesura que aprovarà el Govern amb els taxis a la ciutat comtal, tallaven un carril entre la plaça Reina Maria Cristina al carrer Numància i dos carrils des de Numància a la plaça Francesc Macià,  els quals han començat a desallotjar, com ja ha avançat el portaveu del Vector, Carles Segura. 

Els vehicles VTC ocupant la diagonal
Els vehicles VTC han ocupat durant diversos dies la Diagonal de Barcelona | Twitter

L'acord entre els taxistes i la Generalitat

Els taxistes, a principis de la setmana passada, van arribar a un preacord amb la Generalitat on s'amplia l'anterior decret, acordat amb el conseller Damià Calvet, i que subjectava que les VTC, com Uber i Cabify, s'haurien de contractar amb 15 minuts d'antelació, tot i que el mateix decret habilitava l'Àrea Metropolitana (AMB) per ascendir el temps de contractació fins als 60 minuts. 

En el decret que s'aprovarà per regular les VTC també s'incorporen algunes mesures com que els vehicles amb conductor que funcionen amb aplicació no podran mostrar la seva ubicació en temps real a l'APP i hauran de tornar a la base després d'un servei.

La llista continua amb més condicions: Totes les sancions de vehicles VTC a Catalunya seran cobrades per entitats locals, així s'evitaran que els diners es facturin a l'estranger; s'haurà de precontractar els VTC amb mínim una hora d'antelació, segons ho dicti l'Ajuntament de cada municipi i en el cas de l'Àrea Metropolitana de Barcelona s'acordarà un màxim d'una hora, ja que no poden justificar legalment un augment major.


Comentaris

envia el comentari