YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Covid-19 obliga a replantejar els plans a l'escola: ajornen el retorn als centres fins l'11 de gener

Salut recomana que passin més dies entre les trobades familiars i la tornada a l'escola | La tornada estava prevista per al dia 8 de gener

Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés
Vergés obre la porta a modificacions a Lleida i assegura que la situació està "molt més controlada" però no ha acabat | LleidaDiari.cat

Canvi sobtat a les escoles de Catalunya. El retorn a les aules després de les festes de Nadal serà l'11 de gener enlloc del dia 8, tal com estava previst inicialment. El departament d'Educació justifica la seva decisió, recolzant-se amb les recomanacions del Departament de Salut, i explicant que és vital separar més les trobades familiars del retorn a les classe. 

L'objectiu de la mesura és clar: en el mateix moment que Catalunya ja supera límits sobre el risc de rebrot, el Govern retarda la tornada als centres per evitar rebrots a les aules. El darrer dia lectiu serà el proper dilluns 21 de gener i el calendari escolar anunciat preveia que la represa fos el divendres 8 de gener.

Finalment però, els alumnes romandran tres dies més a casa, aquell divendres i el cap de setmana del 9 i 10 de gener, i tornaran a l'escola el dilluns 11. Segons ha explicat CCOO, Educació els ha comunicat que el 8 comptarà com a festiu i que es publicarà un decret llei ja que el Departament de Salut «recomana més dies de distància entre les festes familiars i la tornada a l'escola».

Evitar rebrots, la prioritat

És l'obessió de Salut. El Govern continua obstinat en minimitzar el risc de contagi a Catalunya però la situació sanitaria, ara per ara, no és favorable. El risc de rebrot i la velocitat de contagi creix incessantment i a només 9 dies per al Nadal ja ningú pot assegurar que no s'imposaran noves restriccions. La primera, a les escoles. 

Així mateix, aquest mateix dimarts, 16 de desembre, el president Pere Aragonès ha reconegut que la situació és «molt complicada» a Catalunya i Pedro Sánchez, minuts abans, assegurava que ja valoraven endurir les restriccions per aquest Nadal a l'Estat. Alemanya i Itàlia, per exemple, ja han pres mesures d'allò més dràstiques amb aquestes festes; ara els governs català i espanyol ja tenen sobre la taula l'opció d'idear un nou pla a aquestes festes. 

«Potser necessitariem començar més tard»

El matemàtic Àlex Arenas, al fil de la qüestió, ha volgut anar més enllà i qualificar la mesura de positiva. «Ben fet, i potser necessitaríem començar més tard. Per cert, si acabessin les classes el divendres 18 de desembre molt millor per tenir uns dies de baixa socialització abans de Nadal. Cada hora que li guanyem al virus és una petita victòria», ha assegurat a les seves xarxes socials. 


Comentaris

envia el comentari