YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Covito, el gos que fa setmanes que espera el seu propietari, mort de coronavirus

La història del 'Hachiko mexicà' s'ha tornat viral a les xarxes socials

Imatge d'arxiu de les potes d'un gos estirat a terra
El cas de 'Covito' és similar a la història de 'Sempre al teu costat, Hachiko' | Pixabay

La commovedora història de Covito, el gos que fa més d'un mes que espera al seu amo mort per Covid-19, ha revolucionat les xarxes socials. Aquesta història de Tamaulipas (Mèxic), ha traspassat fronteres i ha posat de manifest el gran sofriment que ha causat la pandèmia, fins i tot als animals, que també pateixen les conseqüències. 

Covito, el 'Hachiko mexicà' que segueix esperant al seu amo mort per Covid-19

Els animals de companyia són coneguts pel seu gran amor incondicional. El cas de Covito podria recordar-nos a moltes històries de mascotes que no han superat la mort del seu amo.


De fet, és un tòpic que ha donat lloc a infinitat d'històries que s'han portat al cinema, com és el cas de 'Sempre al teu costat, Hachiko', una pel·lícula de 2009 que narra la història real d'un gos japonès que es va convertir en llegenda després d'esperar al seu amo mort durant deu anys. Cada dia, el gos tornava a l'estació de Shibuya, on havia vist al seu amo per última vegada. En aquest mateix lloc es va erigir una estàtua en honor a la mascota fidel.


Donada la transcendència d'aquesta història, no és d'estranyar que Covito hagi rebut el malnom de 'Hachiko mexicà'.

Espera al seu amo a les portes de l'hospital on va morir

En aquest cas, no ha transcorregut tant de temps, però aquest company fidel ha estat durant més d'un mes esperant al seu amo a les portes de l'Hospital General Solidaritat de Tamaulipas (Mèxic). L'home va ser ingressat al centre després de patir complicacions derivades del coronavirus, de manera que aquest va ser l'últim lloc on el gosset va poder veure al seu amo amb vida.

Covito no és conscient que el seu amo ja no està ingressat a l'hospital. La presència diària de Covito a l'hospital ha commogut a tot el personal sanitari, que ha estat cuidant-lo i li han donat afecte,  ja que Covito representa els màxims valors de fidelitat i compromís.

«Aquest gosset ens dona molta felicitat, sempre que ens veu ens acompanya de l'àrea covid a l'Hospital General i es torna, sempre ens guia, quan són les 5 del matí arriba a la porta covid o a la porta d'Urgències de l'hospital», ha comentat Dulce, personal sanitari de l'hospital. 

El personal de l'hospital s'ha encarregat d'alimentar el gosset durant tot aquest mes i, fins i tot, han construït un refugi temporal perquè es protegeixi del fred durant les nits.

La història s'ha fet viral a les xarxes socials

A més, el personal sanitari s'ha encarregat de compartir la història a les xarxes socials, on s'ha viralitzat en qüestió d'hores. «Covito, un gos fidel, ha estat esperant dies i nits a l'exterior d'un hospital de Laredo al seu amo, que va morir fa un mes per COVID-19», ha assenyalat un usuari a Twitter, on també ha compartit una imatge del gosset.

En qüestió d'hores, la història de Covito ha arribat a milers de persones que s'han ofert voluntàries per adoptar-lo i així evitar que segueixi vagant pels voltants de l'hospital. Un nou amo podrà oferir-li una nova vida i donar-li una nova oportunitat en un any especialment complicat per al país mexicà.

Fins al moment, les autoritats sanitàries de Mèxic han reportat més d'1,3 milions de contagis de Covid-19 des de l'inici de la pandèmia, que ja ha deixat un total de 122.026 morts.


Comentaris

envia el comentari