Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laura Borràs i Carles Puigdemont.

Malestar a JxCat: Divisió interna per la creació d'unes noves joventuts

Militants de la JNC critiquen el naixement de Joves Units

Laura Borràs i Carles Puigdemont.
Neix una nova organització juvenil al partit de Laura Borràs i Carles Puigdemont que no ha agradat a tothom. | ACN

Malestar intern entre els militants més joves de Junts per Catalunya per la irrupció d'una nova organització juvenil dins de la formació. Aquest dijous, 25 de febrer, es fundava 'Joves Junts', un nou espai jove conformat per diversos militants de la formació i que lideren Anthony Corey Sànchez, candidat número 63 de JxCat per Barcelona el passat 14-F; i Mariona Rull, neboda de l'exconseller de Territori i Sostenibilitat condemnat per l'1-O, Josep Rull.

'Joves Junts' és una nova organització juvenil que ha assegurat en un comunicat que ja s'ha posat en contacte amb l'executiva del partit a fi i efecte d'«encetar un procés per esdevenir les seves joventuts». «Joves Junts es veu completament capacitada per a ser les joventuts de referència de l'espai de Junts per Catalunya», afirmen en el comunicat, on també diuen que no volen absorbir cap altra organització juvenil, però animen als militants de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Joves Demòcrates, i els joves d'Acció per la República, Moviment d'Esquerres i Independentistes d'Esquerra a la doble militància, és a dir, a inscriure's també a 'Joves Junts'.

Indignació a la Joventut Nacionalista de Catalunya

La notícia no ha agradat gens a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), la històrica organització juvenil de Convergència, que després va passar a ser-ho del PDeCAT i que, mesos enrere, va deslligar-se de la formació demòcrata per passar a ser les joventuts de referència de Junts. Ara, l'aparició de 'Joves Junts' ha provocat malestar intern que ha transcendit a les xarxes socials. Diversos militants i exmilitants històrics de la JNC no s'han mossegat la llengua contra 'Joves Junts', així com altres militants de Junts per Catalunya:

Són tan sols algunes de les desenes de piulades que plasmen el malestar intern entre la militància jove de Junts per Catalunya. L'aparició d'una nova organització juvenil no ha agradat gens a la JNC i caldrà veure quin és el futur de 'Joves Junts'.