Augmenta el risc de rebrot a Catalunya després d'una nova pujada dels contagis

La xifra de morts per Covid-19 ha baixat respecte la trentena d'ahir

Imatge de la carpa instal·lada davant de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per acollir persones amb símptomes de la covid-19 o contactes directes mentre esperen els resultats de la prova PCR
Augmenta el risc de rebrot a Catalunya després d'una nova pujada dels contagis | ACN

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat d'un nou augment de casos de coronavirus diaris aquest dimecres, 5 d'agost, el que ha provocat un augment del risc de rebrot a tot Catalunya després d'uns dies a la baixa. 

Segons les dades publicades per Salut, el risc de rebrot ha pujat fins als 160 punts, cinc punts més que ahir (155) i en una dada similar a la que hi havia la setmana passada. Els llindars més alts se segueixen trobant al pla de Lleida, tota l'àrea metropolitana de Barcelona, l'alt Empordà i les Terres de l'Ebre. 

Quant als casos diaris, Salut ha informat de 955 nous contagis per Covid-19, una xifra superior a la d'ahir, quan se'n van detectar 622, però encara per sota del miler que es va detectar diàriament a Catalunya la setmana passada. El total de persones contagiades de coronavirus a Catalunya ascendeix ja als 102.245. 

Pel que fa a les morts, aquest dimecres s'ha informat de deu noves morts per coronavirus, una xifra alta però que descendeix considerablement respecte de la del dimarts, quan es van notificar 30 morts per la malaltia. Des del mes de març, a Catalunya han mort 12.791 persones amb Covid-19.

Actualment, a Catalunya hi ha 607 pacients ingressats per Covid-19, 25 menys que la dada que van donar ahir, però 111 d'ells estan ingressats a les Unitats de Cures Intensives (UCI), tres més que al balanç de fa 24 hores.  

El risc de rebrot augmenta

Investigadors del BIOCOMSC, el grup de recerca de biologia computacional de la UPC, han confirmat aquest dimecres que la propagació de la Covid-19 a Barcelona ciutat es troba a l'1, de manera que «el nombre de casos diaris es manté constant en un altiplà». «Un esforç més i aconseguim doblegar la corba i enfilar la baixada», valoren els investigadors.

Segons les dades facilitades per Salut, 16 de les 42 comarques catalanes tenen un risc de rebrot alt, és a dir, per sobre de 100 punts, mentre que només set comarques tenen un risc baix. Per ciutats, dels 62 municipis amb més de 20.000 habitants que hi ha a Catalunya, 38 tenen un risc de rebrot alt.

La comarca amb el risc de rebrot més alt actualment és les Garrigues, amb 575,8 punts, i la segueixen la resta de comarques lleidatanes més afectades per la pandèmia: la Segarra (520), el Segrià (406), el Pla d'Urgell (395), la Noguera (322) i l'Urgell (234). 

A Tarragona, fins ara la demarcació menys afectada, el risc és molt elevat a la Ribera d'Ebre (307), el Montsià (184) i el Baix Ebre (126); i a Girona la pitjor part se l'emporta l'Alt Empordà (258) i ciutats com Blanes (225) i Olot (107).

A l'àrea de Barcelona el risc de rebrot és alt a tota la corona metropolitana, amb el Barcelonès (246), el Baix Llobregat (187) i el Vallès Oriental (153) amb les dades més altes.


Comentaris

envia el comentari