Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Creixell recupera l'edifici de la llar d'infants i n'avaluarà l'estat

No descarten demanar indemnitzacions per l'estat en què es troben les instal·lacions

La comissió municipal ha entrat aquest dimecres a primera hora del matí a la llar d'infants de Creixell.
La comissió municipal ha entrat aquest dimecres a primera hora del matí a la llar d'infants de Creixell. | Cedida

 

L'Ajuntament de Creixell, a través d'una comissió municipal, ha entrat aquest dimecres, 31 d'octubre, a les instal·lacions de la llar d'infants L'Estel de Mar. La llar es trobava clausurada des del mes de maig de 2017, després de mesos en què la plantilla de Privilege Class 1909 SL, l'empresa adjudicatària del servei d'escola bressol, no cobrava els seus salaris.

El conflicte va acabar amb la llar clausurada i amb l'Ajuntament de Creixell que va provar de contractar d'urgència una altra empresa, però això no es va arribar a materialitzar mai, en dismunuir sobtadament el nombre de famílies interessades —ja havien trobat alternatives en municipis propers després del tancament sobtat. Des del curs passat, doncs, Creixell no té llar d'infants tot i que des del maig disposa d'una aula provisional a l'escola Les Eres.

Creixell recupera les instal·lacions de llar 

El passat 12 de juliol, la Comissió Jurídica Assessora va dictar una ordre que donava per finalitzada la concessió a Privilege Class 1909 SL, de manera que les instal·lacions tornen a dependre directament de l'Ajuntament. Aquest dimecres, 31 d'octubre, una comitiva encapçalada per l'alcalde Jordi Llopart, el secretari municipal, la regidora d'Ensenyament Pilar Romero (FIC) i l'edil a l'oposició María Juncal (PP) han entrat de nou a la llar, «recuperant-la» així després de la concessió, ja finalitzada.

El consistori vol, a mitjà termini,  tornar a licitar i adjudicar la llar d'infants per tornar a oferir aquest servei. Abans, però, caldrà condicionar l'espai. Segons el govern, ara els serveis tècnics de l'Ajuntament elaboraran «un informe tècnic, documentat i gràfic, sobre l'estat de les construccions, instal·acions i equipaments, i faran l'avaluació d'eventuals danys causats i necessitats d'actuacions de sanitat, salubritat i seguretat».

Vist l'estat en què avui la comissió municipal, assistida per la brigada de serveis, s'han trobat la llar d'infants, no descarten emprendre mesures legals. «L'Ajuntament exigirà una indemnització pels danys i perjudicis causats i derivats dels incompliments culpables, a determinar», expliquen en el comunicat fet públic aquest dimecres.

L'Ajuntament de Creixell, condemnat a pagar els sous pendents a l'antiga plantilla de la llar d'infants

Tot plegat, en el dia en què BaixGaiàDiari.cat publica que l'Ajuntament de Creixell ha estat condemnat judicialment a pagar els sous pendents a la plantilla de Privilege Class que prestava el servei d'escola bressol a la vila, en qualitat de responsable subsidiari. Tot i que la sentència es va dictar a finals d'estiu i que el temps de recurs va esgotar-se fa un mes, l'Ajuntament no l'ha fet pública i, hores d'ara, no ha fet efectives les retribucions.