Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cribratge de la Covid-19 a la Seu d'Urgell el 20 d'agost del 2020

Salut farà cribratges massius a Terrassa durant aquesta setmana

Diversos veïns de determinats barris i carrers rebran SMS per tal de ser citats
Cribratge de la Covid-19 a la Seu d'Urgell el 20 d'agost del 2020
Gairebé 550 persones estan aïllades a la Seu d'Urgell per estar en contacte amb positius | Cedida

Aquesta setmana Salut desplega cribratges selectius a punts concrets de la ciutat de Terrassa. Tal com informa 'El Món', es faran tests PCR a determinats veïns de Ca n'Anglada, Sant Pere Nord i Can Palet, que seran citats al seu CAP a través d'un missatge SMS.

En referència a Ca n'Anglada, el cribratge se centra en els residents dels carrers de Sant Damià i de Sant Honorat, mentre que a Sant Pere Nord s'adreça a les famílies dels carrers Doctor Ferran, Frederic Mompou i Tarragona. En tots els casos, se cita els veïns d'entre 15 i 44 anys, que han d'acudir a fer-se el test PCR a un mòdul extern del CAP Sant Llàtzer, en un dispositiu que estarà en funcionament durant tota aquesta setmana.

Pel que fa al barri de Can Palet, el cribratge es farà en els residents als carrers d'Albinyana, d'Àngel Guimerà, de Wilson i d'Agricultura. Tal com informa el mitjà citat, aquells que rebin l'SMS del CatSalut hauran d'anar aquesta setmana al CAP Sud, que ha allargat l'horari d'atenció al públic fins a les 20 hores per poder fer les proves PCR programades. A Can Palet, però, encara no s'ha delimitat la franja d'edat.

El TSJC no veu motius per les mesures a Terrassa

La notícia arriba dos dies després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decidís ratificar les mesures sanitàries impulsades pel Govern per als municipis de Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès, a la comarca del Vallès Oriental per a contenir els casos de Covid-19.

Ara bé, segons va informar el TSJC, el jutjat del contenciós número 5 de Barcelona va considerar que les dades actuals no justifiquen aquestes mesures per a la ciutat de Terrassa. El jutjat va fer un repàs de les dades epidemiològiques i va concloure que no hi havia «cap raó objectiva» que justifiqués les restriccions addicionals a Terrassa. L'evolució de les dades, deien, és «positiva» en comparació amb altres ciutats i comarques: «Terrassa no es troba en pitjor situació que altres municipis i tampoc ha empitjorat la seva situació recentment».