Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra, en roda de premsa el 24 d'agost de 2020

Cribatges massius i ratios de menys de 20 alumnes: la nova normalitat a les escoles catalanes

Quim Torra ha anunciat aquest dilluns que es faran 500.000 proves a les escoles

Quim Torra, en roda de premsa el 24 d'agost de 2020
Quim Torra ha anunciat cribatges massius a les escoles a partir de la tardor | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dilluns que es faran 500.000 proves a les escoles i instituts catalans entre el 15 de setembre i el 15 de novembre: «Farem el que no s'ha fet mai».

A més, el president de la Generalitat ha comentat que després de les vacances d'estiu a infantil i primària el nombre d'alumnes per aula serà de 20 alumnes com a màxim. Pel que fa a secundària, també seran més baixes.

En roda de premsa, Torra ha avançat que ha convocat per a aquest dimarts un Consell Executiu extraordinari per a presentar un pla que concreti el pla d'obertura d'escoles. Torra també ha avançat que la màscara serà obligatòria a l'escola en tot moment per als majors de 12 anys en aquells territoris amb «risc elevat de contagi».

Prohibeixen també les reunions de més de 10 persones 

La decisió arriba tot just després de la prohibició les relacions socials de més de 10 persones a tot Catalunya. Torra, que ha comparegut avui dilluns, 24 d'agost, en roda de premsa per anunciar aquesta sèrie de mesures —entre les quals està la del cribatge estudiantil— per a poder «aplanar la corba de contagis a Catalunya». Torra ha fet una crida a abaixar la interacció social i moure's només «amb les persones amb qui tenim sempre un contacte directe». També ha demanat evitar els viatges innecessaris. Torra ha recordat que el 70% dels contagis es produeixen per relacions socials.

Ara bé, malgrat l'anunciat anteriorment, pel què fa a la tornada a les escoles, Torra ha esmentat que demà dimarts es farà un consell executiu en el qual es prendran mesures. A més, Torra ha avançat: «Del 15 de setembre al 15 al novembre es faran 500.000 proves PCR a les escoles i instituts de Catalunya. I les mascaretes seran obligatòries per als més grans de 12 anys».