Una professional sanitària realitzant una prova a una pacient durant un cribratge a Barcelona

Salut anuncia un cribratge massiu a Berga per l’augment de casos

El públic potencial són 900 veïns de més de 16 anys


El Servei Català de la Salut ha organitzat aquest dimecres un cribratge massiu al barri de Santa Eulàlia de Berga. Els testos es faran a l'Hotel d'Entitats, un espai on fa unes setmanes ja es va fer un cribratge obert a tota la població.

Segons Salut, la mesura es pren arran de l'augment de casos registrats a Berga i amb l'objectiu «d'arribar al major nombre possible de casos positius asimptomàtics». El públic potencial són 900 veïns de més de 16 anys i, en aquesta ocasió, es faran proves PCR.

Els resultats de les proves es podran saber entre 24 i 48 hores després de la seva realització. Per fer aquest cribratge hi haurà professionals del centre d'atenció primària Berga Centre i dues unitats mòbils de Bages i Berguedà hi donaran suport. 

Els testos PCR es faran de les 8:30 a les 13:30 hores i de les 15:00 a les 19:30 hores a l'Hotel d'Entitats, situat al carrer Mestre Pedret. Segons informa Salut, els usuaris podran saber els resultats entre 24 i 48 hores després de fer-se la prova a través de l'aplicació de 'La meva salut' o bé a través d'un SMS.

Els Reis Mags de Berga: cita prèvia i videotrucades

L'Ajuntament de Berga ha anunciat que substituirà la tradicional cavalcada de Reis per una rebuda estàtica de Ses Majestats d'Orient al Convent de Sant Francesc. Per accedir-hi caldrà fer reserva prèvia i s'entrarà per torns i en grups reduïts.

Així d'11 del matí a 2 del migdia i de 4 a 2/4 de 8 de la tarda, els nens podran accedir al recinte màgic, de forma gratuïta, durant 20 minuts. L'indret, ha explicat la regidora de Festes, Roser Valverde, «permet disposar d'una entrada i una sortida diferenciades, és un espai ampli que es pot ventilar i creiem que és un indret adient en el qual podrem garantir les mesures de seguretat». 

L'Ajuntament de Berga ha explicat aquest dimecres com viurà la ciutat l'arribada dels Reis. A banda de la rebuda estàtica, el consistori preveu altres canvis entre els quals la substitució dels patges reials que recullen les cartes, per tres grans bústies que es col·locaran a l'exterior de l'Ajuntament de Berga, el Pavelló de Suècia i l'Hotel d'Entitats.

Alhora, els infants que ho desitgin tindran l'oportunitat de parlar amb els emissaris i emissàries reials de forma virtual. Els pares i mares podran concertar una cita perquè els infants puguin ser atesos i ateses per videotrucada durant 5 minuts, aproximadament.Una altra de les novetats és que l'entrega de les claus de la ciutat als Reis d'Orient per part de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i els discursos de Ses Majestats, es realitzaran sense públic al Convent de Sant Francesc, però s'emetrà en directe per Televisió del Berguedà.