Salut farà un cribratge en una planta del Baix Ebre on hi ha un brot amb 43 positius

Les proves es faran a uns 600 treballadors durant el pròxim cap de setmana

Imatge d'una carpa de suport al carrer per la crisi del coronavirus
Les proves es realitzaran a tots els treballadors de l'empresa després del brot de positus | Catalunya Diari

Salut tornarà a fer un cribratge amb PCR als treballadors de l'empresa avícola Padesa de Roquetes on s'ha detectat un brot amb 43 positius, tots empleats de la planta del Baix Ebre. Aquest dissabte i diumenge es faran els tests a la resta de treballadors que no han estat testats, prop de 600. Les mostres es prendran al CAP de Roquetes, en coordinació amb la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) hi donarà suport. El cribratge es fa «amb plena col·laboració» amb l'empresa. Les proves es processaran als laboratoris de l'ICS del Camp de Tarragona i l'Ebre. A finals de juliol ja es va fer un cribratge preventiu a un miler de treballadors de les plantes de Padesa i Paumar de Roquetes i Amposta.    

Els equips mòbils, llestos

Salut ha començat a desplegar els equips mòbils que s'encarreguen de fer les extraccions de mostres per fer les PCR als centres educatius i a les residències de les comarques gironines on es detecti un cas positiu de covid-19. Són nou equips repartits estratègicament arreu de la regió sanitària de Girona i formats per 33 professionals. L'objectiu d'aquests equips específics és agilitzar la presa de mostres i descongestionar l'atenció primària, que fins ara s'encarregava d'aquesta tasca. Aquest dijous un dels equips ha començat prenent mostres a vint alumnes de primer de Batxillerat de l'escola Bell-lloc de Girona, on han extret 20 mostres. Als estudiants els fan frotis nasals, menys invasiu i menys molest que els nasofaringes.

Els equips mòbils s'activen quan es detecta un positiu de covid-19 en algun centre educatiu o residencial de les comarques gironines. Aleshores, un dels equips –format per un professional d'infermeria i dos auxiliars- es desplaça per fer l'extracció in situ a tot el grup afectat i que ha estat contacte directe amb el positiu. D'aquesta manera, agilitzen la presa de mostres i, alhora, descongestionen l'atenció primària.


Comentaris

envia el comentari