Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert d'una aula de la URV, vista des de fora, amb alumnes fent classe amb mascareta en el primer dia del curs 2020-2021

Salut prepara un cribratge massiu a la URV durant la segona quinzena d'abril

Els membres de la comunitat universitària ja poden reservar cita prèvia | Detectar asimptomàtics és bàsic per trencar la cadena de transmissió

En paral·lel a la resta d'universitats del país, la Universitat Rovira i Virgili  (URV)  serà escenari d'un cribratge massiu amb motiu de la Covid-19 per tal de detectar joves asimptomàtics  amb el virus i tallar potencials cadenes de transmissió cap a persones més vulnerables. Salut ja ho té tot preparat per a les jornades del cribratge, que començaran el pròxim 15 d'abril i s'allargaran fins al dia 30 en quatre seus diferents de la Rovira i Virgili. La participació sempre és voluntària, però esdevé especialment recomanable.

És imprescindible, per poder-ne formar part, demanar cita prèvia i apuntar-se en una de les quatre seus: els campus Bellissens, Catalunya, Sescelades i Terres de l'Ebre. El tràmit es pot fer des del tram inferior d'aquest enllaç, i els participants rebran el resultat  48 hores després de sotmetre's a la mostra ràpida, o bé a través d'un missatge SMS o bé a través de l'aplicació mòbil oficial de 'La Meva Salut'.

El cribratge s'adreça a tots els membres de la comunitat universitària de la URV i cal demanar cita prèvia

Estan convocats no només tota la comunitat universitària de la URV, sinó també els estudiants d'altres universitats que es troben ara fent classes telemàtiques  des del Camp de Tarragona o les Terres de l'Ebre: la iniciativa és de Salut i és transversal a totes les universitats catalanes. Donat que l'objectiu és trobar asimptomàtics, el cribratge no s'adreça ni a les persones que ja han passat el virus, ni a les vacunades  ni a les que presentin símptomes compatibles amb la  Covid-19 en aquests moments.

El Departament de Salut ha detallat que la franja d'edat dels menors de 30 anys és la que acumula una major incidència dels contagis en les darreres setmanes, si bé també es cert que la majoria dels pronòstics  són lleus. Esdevé fonamental, doncs, trencar possibles cadenes de transmissió  entre aquests joves cap a persones properes més vulenrables, i per tant fomentar les eines vàlides a les portes d'una quarta onada que preocupa els experts. La Rovira i Virgili, cribratge  en mà, accelera contra la Covid-19.