Crida urgent dels hospitals de Catalunya aquest 10 de gener

Alerten que necessiten sang de manera urgent

Donació de Sang a Barcelona durant el 2019
Crida urgent de donació de sang a Catalunya | CatalunyaDiari

Els hospitals de Madrid i Catalunya acaben de fer una crida urgent: necessiten donacions de sang. Després que hagin passat les festes de Nadal i Reis, les reserves de sang que tenen han caigut a mínims i ara mateix son escasses.

D'aquesta manera, fan una crida urgent a la població de Catalunya perquè es doni sang. Cal tenir en compte que venim d'un mes de desembre amb diversos ponts, unes festes de prop de dues setmanes i això ha afectat i molt les reserves de sang. En aquest sentit, els grups  0+ 0- A+ AB- y B- es troben en alerta roja y el A- en alerta groga. Segons expliquen els experts, es necessita unes 1.000 donacions diàries a tot l'Estat per recuperar els nivells necessaris tenint en compte la demanda dels hospitals.

  

El Banc de Sang ha activat la campanya de donació de sang més gran de l'any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra des d'avui, 10 de gener, i s'allargarà fins al dia 17 d'aquest mes. L'objectiu és que es recullin unes 10.000 donacions durant la setmana. «És una situació necessària, encara que no urgent, no es cancel·larà cap operació a hores d'ara però hem d'estar preparats», asseguren.

Des d'aquest 10 de gener, doncs, la Marató buscarà recuperar les reserves que es tenien abans de Nadal. Per aconseguir-ho, s'instal·larà una gran carpa a Plaça Catalunya de Barcelona, un dels epicentres de la capital catalana, que estarà oberta el 10 i l'11 de gener. Al costat d'aquesta carpa hi haurà també fins a dos autobusos. Paral·lelament, s'organitzaran més de 50 actes arreu de Catalunya, en ciutats com ara Girona i Tarragona.

A dia d'avui, es pot donar sang en 16 hospitals de Catalunya i en 4.000 punts del territori català. Podeu trobar més informació aquí. 


Comentaris

envia el comentari