Els resultats electorals d'aquest diumenge, 14 de febrer, han suposat una sacsejada espectacular en l'àmbit ideològic de la dreta espanyolista. Ciutadans va perdre el 80% dels seus diputats, passant de 5 a 1 representant al parc de la Ciutadella. El Partit Popular de Tarragona es va quedar fora del Parlament per primera vegada en més de 40 anys. El darrer cop que els conservadors, sigui amb les sigles PP o amb les sigles Alianza Popular, no van tenir cap diputat tarragoní al Parlament, va ser a les eleccions de 1980.
[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]
Evidentment, aquest desastre electoral ha aixecat molta polseguera als populars. De fet, la mala maror que hi ha al PP de Tarragona ha quedat soterrada per la campanya electoral. L'origen de tot plegat és el pròxim congrés provincial que s'ha de dur a terme. A banda, també hi ha una certa nostàlgia perquè, des de que Alejandro Fernández va passar a Barcelona, la formació es troba a les comarques de Tarragona «sense estratègia territorial, sense discurs com a partit». La presidència de Fernández va suposar un creixement espectacular de la formació a la província, arribant als 3 diputats al Parlament i 2 al Congrés dels Diputats, a Madrid.
L'actual portaveu del PP a l'Ajuntament de Cambrils, David Chatelain, està recollint suports per tal de presentar-se a la presidència del partit, un pas endavant que no ha caigut gens bé en els actuals gestors dels conservadors a les comarques de Tarragona. Aquest dijous, 18 de febrer, la formació conservadora celebrarà una junta directiva provincial que es preveu «calenta».
El paper de Reus
Fonts consultades per TarragonaDigital han lamentat «el poc suport econòmic que hem tingut per fer la campanya». Aquesta no ha sigut l'única queixa que han lamentat part dels afiliats del PP. La presència de Sebastià Domènech, com a número 2 del partit, va fer emprenyar molt a una part dels populars de Reus. Domènech «es vol desfer», políticament parlant, de qui va ser la seva companya de grup municipal al consistori reusenc, Tona Duch. La tensió entre ambdues faccions es va fer plausible en una reunió mantinguda, durant la campanya electoral, per tractar, entre altres, unes informacions publicades als mitjans de comunicació que es feien ressò del malestar al partit.
Segons fonts consultades, Domènech va amenaçar «d'obrir expedient d'expulsió» a les persones que, segons ell, havien filtrat aquestes informacions als mitjans. L'antic regidor reusenc va argumentar que aquella notícia «afectava directament al partit» i va centrar el focus en aquells afiliats que s'han mostrat més pròxims al regidor popular cambrilenc, David Chatelain.
Vot a VOX
Antics afiliats reconeguts del PP de Tarragona han fet públic, a través de les seves xarxes socials, que han votat, en les darreres eleccions, a VOX. El motiu? Segons han argumentat molts d'ells és «la mala gestió dels líders provincials i locals». Un vot a la contra dels líders del PP, però un vot que, tanmateix, ha volgut preservar la figura política del líder del PP català, el tarragoní Alejandro Fernández. Segons fonts consultades, tots els crítics han valorat molt positivament les qualitats de Fernández com a candidat, però han posat l'accent en la gestió que porten a terme els seus equips.