Cristiano Ronaldo accepta la pena de dos anys de presó i pagar 18,8 milions d'euros a Hisenda

El futbolista del Reial Madrid ha estat condemnat per quatre delictes fiscals

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | cedida

Cristiano Ronaldo ha acceptat les condicions que li havia ofert l'Agència Tributària. El futbolista del Reial Madrid reconeixerà els quatre delictes fiscals i acatarà una pena de dos anys de presó -sis mesos per cada un dels exercicis- i el pagament d'una quantitat que ascendeix a 18,8 milions d'euros.

D'aquesta forma, el portuguès posa punt final al procés judicial en què estava immers amb la màxima condemna assenyalada perquè no impliqui compliment, de manera que el jugador no haurà d'entrar a la presó.

Un cop que Cristiano ha aconseguit una rebaixa en el frau que se li atribuïa —de 14,7 milions d'euros a 5,7—, ha decidit acceptar les exigències de l'Agència Tributària i pagarà la quantitat defraudada i els altres 13 milions en concepte de multes i interessos. L'acord s'oficialitzarà amb la signatura del nou director de l'Agència Tributària, acabant així amb un dels capítols més negres de Cristiano. Els problemes fiscals el perseguien des de l'exercici 2014 i ha hagut d'esperar 4 anys per regular la situació.

No entrarà a presó

La condemna a dos anys de presó no serà efectiva, ja que no té antecedents penals. Tot i això, per evitar futures conseqüències, negociarà amb l'Advocacia de l'Estat la possibilitat de convertir els dos anys de presó a una penalització mitjançant l'abonament d'una multa.

El futbolista del Reial Madrid sap que si torna a tenir un problema d'índole penal en un futur, se li podria acumular a la condemna actual i aleshores sí que seria empresonat. Per això, busca aconseguir aquesta substitució, que li permeti eliminar aquesta premissa de la sentència interposada.

En aquest sentit, la Fiscalia ha confirmat el seu consentiment cap a aquesta petició. No obstant això, l'Advocacia de l'Estat no sembla estar tant d'acord, ja que s'oposa a l'exigència del jugador, prenent com a referències les resolucions decidides amb altres futbolistes.

Un cas similar al de Messi

Leo Messi va ser acusat, juntament amb el seu pare, de defraudar 4,1 milions d’euros a Hisenda en els exercicis fiscals de 2007, 2008 i 2009 en la gestió dels seus drets d’imatge. Després del judici, el juliol del 2016 l’Audiència de Barcelona el va condemnar a 21 mesos de presó.

No obstant això, com que la pena era inferior als dos anys i no tenia antecedents no va ingressar a presó. El juny de 2017, però, la Fiscalia va acceptar substituir aquesta pena per una multa de 255.000 euros, que es sumaria als dos milions que ja havia hagut de pagar en la primera condemna.


Comentaris

envia el comentari