Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els criteris per garantir la seguretat en la campanya de la fruita es fixaran en comissions territorials

El Govern acorda que de moment es faci a través de les que ja estan constituïdes a Lleida i les Terres de l'Ebre

La coordinació i el seguiment de la campanya de la fruita en el context actual de crisi per la Covid-19 es farà a través de comissions tècniques amb tots els agents implicats. Així ho ha acordat el Govern en la reunió del Consell Executiu, on també s'ha concretat que es tracta de comissions de treball territorials, en els àmbits de les delegacions del Govern. L'acord preveu que continuïn operant les comissions de treball ja constituïdes a Lleida i les Terres de l'Ebre, i també permet crear-ne de noves en els àmbits territorials que el Departament d'Agricultura ho consideri, en funció de l'activitat agrària que s'hi faci. Es vol fer el seguiment de la campanya i consensuar propostes amb criteris o recomanacions de prevenció i actuació.

El Govern ha recordat que durant la campanya agrària, moltes persones es desplacen als territoris productors de fruita i se sumen a la població que hi resideix permanentment. En aquest sentit, l'executiu recalca que en l'actual context d'emergència sanitària, s'afegeix complexitat a la campanya.

A les comissions hi intervindran tots els agents implicats en la campanya de la fruita, des de les organitzacions agràries, les organitzacions empresarials, els sindicats o els municipis afectats. L'objectiu és articular «mecanismes de coordinació des de la proximitat territorial i amb la participació i corresponsabilitat de les administracions públiques implicades i del sector agrari en el seu conjunt».

Vetllar pel «bon desenvolupament de la campanya»

El Govern de la Generalitat assegura que vol vetllar pel «bon desenvolupament de la campanya agrària» i donar resposta a les qüestions que es puguin plantejar en el si mecanismes de coordinació que s'estan impulsant, amb les condicions que en cada moment estableixi la normativa vigent i en el marc pressupostari derivat dels requeriments de la situació d'excepcionalitat.

Tot plegat, segons l'executiu, per tal de garantir la protecció de la salut de totes les persones que intervenen en el sistema de producció, manipulació i transport de la matèria primera i elaborada des de la finca a l'agroindústria. Al mateix temps, també garantir la producció en quantitat, qualitat i seguretat dels aliments, de manera que s'asseguri el proveïment de la població i el conjunt de les indústries agràries que en depenen.