L'ANC ha cremat una fotografia del Rei.

L'ANC crema una foto de Felip VI i provoca crítiques des del propi independentisme

L'acte s'ha fet com a protesta a la visita de Felip VI a Barcelona, aquest divendres

L'Assemblea Nacional Catalana és de nou al centre de la polèmica després de la protesta que ha dut a terme aquest divendres, 9 d'octubre, davant de l'edifici de Correus, a Barcelona. L'acte es feia en el marc de les protestes per la visita del rei Felip VI a la ciutat en motiu de l'entrega de premis de la Barcelona New Economy Week, que ha tingut lloc a l'estació de França.

L'ANC encén una imatge del rei Felip VI

Després de fer una cadena humana a través del passeig de Picasso, entre la mateixa estació ferroviària i l'estàtua de Colom, l'ANC ha convocat tothom davant de Correus i ha exhibit una lona de grans dimensions amb la fotografia del rei Felip VI. Pocs minuts més tard, la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, acompanyada per dos membres més de l'ANC, ha calat foc a la imatge, encenedor en mà, tal com es pot veure al vídeo que ha difós la mateixa entitat:

Crítiques fins i tot des de l'independentisme

A banda de les esperades crítiques des de posicions constitucionalistes, l'acció de l'ANC ha generat també anticossos entre les files independentistes. A les xarxes socials, han estat diversos els usuaris que han ridiculitzat l'acció de l'Assemblea.

Mostres d'una disconformitat que és prova dels adeptes que l'Assemblea Nacional Catalana ha rebut en els darrers anys. L'entitat, que en els seus inicis va impulsar les manifestacions de l'Onze de Setembre amb molt d'èxit, s'ha escorat en una posició abrandada durant la presidència d'Elisenda Paluzie i ha suscitat crítiques des de sectors propers al PDeCAT o a ERC.