YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Allau de crítiques per un anunci amb el Pare Noel ingressat greu per la Covid-19

Algunes persones creuen que els nens podrien espantar

Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se
Algunes persones creuen que els nens podrien espantar | cedida

Una campanya publicitària ha sembrat la polèmica aquesta setmana al Regne Unit després de mostrar per televisió a un personatge que representa el Pare Noel ingressat en estat greu en un hospital després de contagiar-se de la Covid-19.

Per a més inri, les imatges han estat publicades per l'NHS, el Sistema Nacional de Salut per les sigles en anglès de Regne Unit, cosa que molts ciutadans estan criticant perquè en emetre-ho per televisió podria arribar a espantar els nens.

Les imatges no deixen gaire lloc a la imaginació: en elles es veu un home gran, amb una llarga barba blanca, ingressat en un hospital i connectat a un respirador, i encara que no es diu explícitament, queda bastant clar que l'home pateix de Covid-19.

Afortunadament, l'home es recupera de la malaltia i acaba rebent l'alta, i és llavors quan el personal sanitari s'adona de qui era aquest home a què han estat cuidant i al qual acaben de salvar la vida: Pare Noel.

Pel to amable de l'anunci es pot veure que la intenció de l'NHS és alegrar les festes de Nadal i agrair a tot el personal mèdic, especialment doctors i infermeres que fa nou mesos que treballen a peu de canó, la seva tasca al capdavant de la pandèmia.

Però no tots els espectadors han entès aquest missatge i molts han acudit a les xarxes socials per criticar l'anunci i a l'NHS per utilitzar a un personatge com Pare Noel per enviar aquest missatge, en un context en què els nens són bombardejats diàriament amb informació sobre els malalts i morts de Covid-19, que al Regne Unit superen els 63.500 morts.

Segons sembla, alguns pares creuen que els nens no han d'estar exposats a aquesta informació constantment, i encara menys donar-los a entendre que el Pare Noel, al qual esperen cada any amb molta il·lusió, pugui acabar sent una víctima més de la Covid-19. D'altres, per la seva banda, creuen que el missatge ajuda al fet que els nens entenguin el perill real que suposa la malaltia per a tothom.

Els detractors han arribat a demanar a l'NHS que retiri l'anunci perquè fereix sensibilitats tot i que la campanya està pensada per recaptar fons per a obres de caritat del mateix NHS.

Regne Unit retalla la quarantena de 14 a 10 dies des del dilluns

El govern del Regne Unit ha acordat reduir la quarantena obligatòria que s'exigeix a tots els viatgers internacionals que arriben al país i també a les persones que han estat en contacte estret amb un positiu confirmat per coronavirus, establint així el mateix període que s'aplica en altres països, entre ells Espanya.

Anglaterra, Gal·les, Escòcia i Irlanda del Nord han acordat que tots els viatgers que arribin al Regne Unit de procedències que no estiguin a la llista de corredors de viatge segurs hagin de mantenir encara la quarantena obligatòria, encara que menys dies que fins ara.

La decisió es pren després de la revisió de les evidències mèdiques i seguint el rastre de Gal·les, que va ser la primera a prendre aquesta via. «Tenim la confiança que podem reduir el nombre de dies de 14 a 10», indiquen els responsables mèdics, que subratllen també que aquesta quarantena obligatòria «és essencial per reduir la propagació de la Covid-19, ja que trenca la cadena de transmissió».

Segons els últims estudis, els malalts de coronavirus són més contagiosos en el moment en què desenvolupen els primers símptomes, i després de deu dies només el 2% segueix contagiant la Covid-19 a altres persones. Així, es considera que demanar als ciutadans que s'aïllin més d'aquests deu dies no respon al veritable risc de contagi, per la qual cosa s'ha decidit reduir els dies de quarantena.


Comentaris

envia el comentari