ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

'Necessita ajuda': Forta polèmica per l'últim atac del pare de Diana Quer

Juan Carlos Quer s'enfronta aquests dies a la vista d'apel·lació d''El Chicle' per l'assassinat de la jove

Captura de pantalla del missatge de Juan Carlos Quer a Twitter, el 26 de maig del 2020, comparant la bassa on va ser amagat el cos de la seva filla i una imatge de la piscina de la casa de Pablo Iglesias i Irene Montero
Crítiques a Juan Carlos Quer per utilitzar la seva filla morta per fer política | Twitter

El Tribunal Superior de Justícia de Galícia celebra aquest dimarts, 26 de maig, la vista oral per l'apel·lació de la defensa d''El Chicle' contra la seva condemna a presó permanent revisable, amb dos mesos de retard a conseqüència de la crisi del coronavirus, per la mort de Diana Quer.

L'advocada de José Enrique Abuín Gey va recórrer la sentència i demanen que es declari nul el judici perquè es «van vulnerar» les garanties i drets bàsics de l'acusat. El pare de Diana Quer confia que la justícia desestimi el recurs i no es torni a repetir el judici per no reobrir les ferides de la família.

Juan Carlos Quer, contra Pablo Iglesias

El que més ha sorprès sobre aquesta vista és que el pare de Diana, Juan Carlos Quer, hagi aprofitat la situació per carregar contra alguns polítics a les xarxes socials, especialment contra Pablo Iglesias, i molts usuaris creuen que ha travessat una línia que mai hauria d'haver travessat. 

El pare de la jove ha publicat al seu compte de Twitter diversos missatges, un d'ells: «L'última piscina, on Diana Quer va ser dipositada pel seu violador i salvatge assassí. Piscina de la mansió de Pablo Iglesias». El missatge ve acompanyat de dues imatges, una de la bassa on Abuín va amagar el cos de Diana durant anys i una altra de la piscina de la casa d'Irene Montero i Pablo Iglesias a Madrid.

Molts usuaris de les xarxes no entenen que Juan Carlos intenti fer política amb la mort de la seva pròpia filla i han carregat contra ell: «Un dels tuits més repugnants que he llegit en la meva vida», «Quina brossa de persona» i «Poc favor fa a la memòria de la seva filla amb aquest tuit» són alguns dels missatges que s'hi poden veure. 

Les xarxes han considerat que el pare de Diana Quer utilitza l'assassinat de la seva pròpia filla per apropar-se a l'extrema dreta, en un moviment semblant al d'altres pares de menors i dones assassinades: Juan José Cortés, pare de Mari Luz, va fitxar pel PP, mentre que el pare de Marta del Castillo va estar a les files de Vox a les últimes eleccions generals, encara que cap dels dos casos van tenir gaire èxit.

Juan Carles Quer ha estat molt crític amb el PSOE i, especialment, amb Podem i Pablo Iglesias per la seva petició de derogar la Presó Permanent Revisable, que consideren més una venjança que «justícia» per les víctimes. Ahir mateix, 25 de maig, Quer va carregar també contra els dos partits amb fotos de Carmen Calvo i Irene Montero en marxes feministes, criticant el moviment per no defensar la presó permanent als violadors i assassins de les dones.


Comentaris

envia el comentari