Un CF Reus negat de gol cau eliminat al camp de l'Almeria

Els homes de Xavi Bartolo perden (3-1) i queden fora de la Copa del Rei. Els ganxets han plantat cara, han gaudit de clares ocasions però no han tingut encert

Onze del CF Reus al camp de l'Almeria
Onze del CF Reus al camp de l'Almeria | La Voz de Almería

El CF Reus Deportiu ha dit adéu a la Copa del Rei aquesta nit després de perdre per 3 a 1 al camp de l'Almeria en l'encontre corresponent a la tercera ronda de la Copa del Rei. Els roig-i-negres, que han ofert millor imatge que respecte al partit de lliga, han tingut opcions per veure porteria però la manca de definició d'Enri i Linares i les bones intervencions de Fernando han impedit donar més emoció a l'encontre.

Domini local amb recompensa

L'Almeria ha sortit a complir amb el guió previst i l'ha complert. Els andalusos, que han presentat un onze ple de rotacions de la mateixa manera que ho ha fet el CF Reus, ha dominat el joc en bona part dels primers 45 minuts. Fran Carbia, avui titular després de superar l'esquinç que va patir en el duel de lliga davant els almeriencs, ha gaudit de la primera ocasió quan es quedava sol davant el porter local després d'una errada defensiva.

Era el primer avís però també un miratge. Els ganxets, amb un onze on ha debutat el defensa central Oriol Ayala i on l'han acompanyat homes com Arjona, Enri i Vilà, no han perdut la cara al matx i han intentat imposar el seu estil de futbol. Ayala, convincent en les seves primeres accions com a futbolista professional, no ha desentonat i ha acompanyat Catena en l'eix de la defensa. Carbonell, en el minut 15, realitzava una bona desmarcada i rematada deficientment de cap. Enri, cinc minuts després, intentava executar una vaselina que no ha suposat perill pel local Fernando.

De mica en mica, l'Almeria ha estirat les línies i ha intensificat les seves ofensives per les bandes. Una d'aquestes, per la dreta de l'atac local, ha arribat el premi pels andalusos. Una centrada de Chema Nuñez era rebutjada amb la mà per un Pol Freixanet que ha vist com Sergio Pérez enviava de cap la pilota al fons de la xarxa. El matx es podria haver encarrilat si, en la jugada posterior, Sekou hagués rematat decentment una bona centrada de Montoro.

Xavi Bartolo saludant-se amb Fran Rodríguez, tècnic de l'Almeria
Xavi Bartolo saludant-se amb Fran Rodríguez, tècnic de l'Almeria | La Voz de Almería

Buscant trencar la defensa local

El CF Reus ha insistit en la velocitat de Rubén Enri per trencar la línia defensiva de l'Almeria. Diverses ocasions en el primer temps i un parell en els primers cinc minuts de la segona meitat han servit per veure un Enri extremadament veloç davant una lenta defensa almerienca. Precisament ha estat en el minut 51 quan una desmarcada de Fran ha acabat amb un doble xut del tarragoní que un cop ha acabat sent rebutjat pel pal i l'altra pel porter Fernando.

Enri, en el minut 56, ha tornat a guanyar una pilota per velocitat i ha posat seriosos problemes a Fernando. L'Almeria ha contestat dos minuts després amb un gran xut d'Arzura que Pol ha hagut de rebutjar amb una gran intervenció. No ha estat fins al minut 73 quan els locals encarrilaven el triomf i la classificació. Una nova centrada de Chema Nuñez era rematada per Aguza per superar Pol i anotar el 2 a 0. Enri, en el minut 81 ha pogut retallar diferències però el seu xut ha anat massa central i Linares, en el 83, ha fet lluir-se un Fernando que ha rebutjat una vaselina 'in extremis'. Quan el matx semblava sentenciat, Linares ha marcat en el minut 91 per donar emoció en els jugades següents. Un corner favorable als reusencs on ha pujat a rematar Pol Freixanet ha acabat en un contraatac sense porter que Rioja ha aprofitat per fer el 3 a 1.

Aquesta derrota deixa el CF Reus fora de la Copa del Rei i amb l'únic objectiu de centrar-se exclusivament en el campionat de lliga. La pròxima cita sobre la gespa serà diumenge a les 18.00 hores a l'Estadi amb la visita del Rayo Majadahonda, equip que també ha quedat fora de la Copa després de jugar 120 minuts contra l'Sporting i caure en la tanda de penals.

Almería

Fernando, Montoro, Trujillo, Callejón, Martos, Arzura, Aguza (Rioja 88'), Corpas (Mario 71'), Pérez, Chema i Sekou (Caballero 61')

CF Reus

Pol, Moore, Ayala, Catena (Olmo 61'), Borjita, Ledes (Domínguez 61'), Carbonell, Arjona (Linares 71'), Vilà, Fran i Enri

1-0 / Pérez (30')

2-0 / Aguza (73')

2-1 / Linares (91')

3-1 / Rioja (93')

Per als locals Montoro (23'), Aguza (67'), Pérez (68'), Arzura (80') i per als visitants Catena (34'), Arjona (60'), Linares (78')

Valentín Pizarro Gómez, del col·legi madrileny

Matx disputat a l'Estadio Juegos del Mediterráneo corresponent a la tercera ronda de la Copa del Rei