Imanol lluita amb Manuel Sánchez, migcampista de l'Elche

El Nàstic perd a Elx després de jugar una hora amb un home menys

El Nàstic cau derrotat al camp de l’Elche (1-0) i tanca la primera volta amb setze punts i amb la salvació a sis. Fali ha estat expulsat en el minut 28

Imanol lluita amb Manuel Sánchez, migcampista de l'Elche | Francisco Maciá / DiarioFranjiverde.com

Nova derrota. La tretzena. El Nàstic ha perdut al camp de l’Elche (1-0) amb un gol d’Iván Sánchez en el minut 58 de partit i ho ha fet després de jugar dues terceres parts de l’encontre amb un futbolista menys per l’expulsió de Fali en el minut 28 de la primera part per protestar a l’àrbitre assistent una falta favorable als il·licitans. Tot i que el Nàstic no s’ha ensorrat i ha arribat a ser superior en bona part del primer temps, els tarragonins han acabat clavant el genoll a terra.

Millor amb deu que amb onze

La primera meitat del Nàstic al Martínez Valero ha quedat clarament condicionada per l’expulsió de Fali en el minut 28. El defensa grana, després d’una entrada sobre Iván Sánchez, ha protestat a l’assistent l’acció i aquest no ha dubtat en avisar al col·legiat principal qui ha acabat expulsant el futbolista nastiquer. Fali, que no s’ho esperava, ha marxat deixant el seu equip amb un menys. Abans, amb onze, l’Elche havia estat clarament superior. Els il·licitans han gaudit d’uns primers vint minuts on Bernabé ha hagut d’actuar en un parell d’ocasions.

Badia ha evitat el gol del Nàstic en dues ocasions: amb una rematada de Suárez i una falta d'Abraham | Francisco Maciá / DiarioFranjiverde.com

Luís Suárez, en el minut 20, obligava a Èdgar Badia, ex del CF Reus debutant amb la samarreta de l’Elche, a lluir-se per evitar el primer gol visitant. Després de l’expulsió, el Nàstic ha mantingut el nivell i fins i tot ha enviat una pilota al pal que podria haver estat el 0 a 1. Una centrada d’Abraham des de la banda esquerra ha acabat amb l’esfèric arribant a un Barreiro que ha enviat la pilota a un pam de l’escaire esquerre de la porteria local.

Diferent criteri arbitral abans del gol definitiu

El Nàstic ha saltat al terreny de joc en el segon temps amb la ferma intenció de repetir de mantenir el nivell oferit en la segona meitat de la primera part. Abraham, amb un llançament de falta en el minut 49, feia lluir-se novament al debutant Èdgar Badia. Els grana volien però han acabat cedint territori. Thioune veia com Juan Cruz el trepitjava en dues ocasions davant de l’àrbitre assistent que prèviament havia expulsat Fali. Lluny de castigar l’acció amb alguna targeta, Cruz ha marxat net davant un Thioune aqueixat a terra.

Manu Barreiro ha enviat una pilota al pal
Manu Barreiro ha enviat una pilota al pal | Francisco Maciá / DiarioFranjiverde.com

Només dos minuts han separat aquesta acció amb el gol de la derrota. Una internada d’Iván Sánchez des de la banda dreta ha acabat amb un xut molt col·locat que no ha pogut aturar Bernabé. Era el minut 58 i l’Elche ja havia fet la feina. Només calia defensar-la. Els grana, ja sigui perquè no han pogut mantenir el nivell del primer temps per l’expulsió de Fali o perquè els locals han defensat bé, han estat incapaços d’empatar. Fins i tot Kaba, en el minut 61, ha enviat la pilota al mateix pal on Barreiro l’havia situat en la primera part.

Amb aquesta derrota, el Nàstic queda com a cuer amb setze punts, veient com la permanència es distancia a sis punts. La pròxima cita tarragonina, novament lluny de casa. El pròxim diumenge a les 18.00 hores al camp del CD Tenerife.

Foto de Javier Iglesias Villanueva i els seus assistents amb els capitans d'ambdós equips | Francisco Maciá / DiarioFranjiverde.com

Elche CF

Badia, González, Calvo, Verdú, Cruz, Sánchez, Torres (Josan 46’), Flores, Iván (Karim 72’), Gil (Benja 46’) i Kaba

Bernabé, Salva, Djetei, Fali, Abraham, Thioune, Imanol, Pipa (Pol 66’), Jiménez (Villanueva 30’), Suárez (Brugui 80’) i Barreiro

1-0 / Iván (58’)

Per als locals Verdú (48’), Sánchez (70’) i Cruz (92’) i per als visitants Suárez (71’), Thioune (81’), Abraham (90’)