El CBT és líder, el Salou segueix enratxat i el Valls confirma la crisi

L'Ibersol CBT s'imposa al Quart i és el nou líder, el Salou suma la tercera victòria consecutiva i el Valls pateix la quarta ensopegada seguida

La jornada 11 de la Lliga EBA presenta poques novetats pel que fa als resultats dels equips del Camp de Tarragona. L'Ibersol CBT ha guanyat el seu quart partit seguit i s'ha situat líder de la categoria, el Salou ha gaudit de la tercera victòria consecutiva mentre que el Valls ha perdut el seu quart matx seguit per apropar-se a la zona perillosa de la classificació.

El CBT ja lidera la lliga després de la quarta victòria consecutiva
El CBT ja lidera la lliga després de la quarta victòria consecutiva | JBorrachero / CBT

El CBT, líder

L'Ibersol Club Bàsquet Tarragona és el nou líder del grup C-A de la Lliga EBA després d'imposar-se per un ajustat 77 a 75 al Quart, fins aquesta setmana el primer classificat del torneig. Els tarragonins han ofert la seva millor versió en un duel extremadament igualat que ha necessitat una pròrroga per decidir el seu vencedor. Els homes entrenats per Berni Álvarez han començat l'encontre guanyant al final del primer quart per 17 a 16, resultat que s'ha capgirat en el segon temps amb un triomf forà per tres punts de diferència. Al final de l'encontre, un 64-64 obligava a dirigir-se a una pròrroga que ha caigut del bàndol tarragoní per 13 a 11, confirmant així el novè triomf de la campanya per provocar que el conjunt blau dormi durant tota la setmana en la primera posició. Adrià Duch ha tornat a ser el protagonista del matx sent el màxim anotador amb 21 punts i aconseguint un 19 de valoració.

El Salou confirma la bona ratxa

El Club Bàsquet Salou ha sumat la tercera victòria consecutiva després de superar per 62 a 78 al Club Bàsquet Salt, equip de la zona baixa de la classificació, part de la lliga que allunya de forma contundent després de confirmar la bona dinàmica de resultats dels darrers encontres. Malgrat que el triomf final ha estat relativament contundent, els de la Costa Daurada no van començar l'encontre amb el peu torçat. El primer set va ser pels locals per 22 a 20, mentre que el segon parcial també es va decantar cap al bàndol contrari per 22 a 20. No va ser fins després del descans que els homes de Jesús Muñiz van despertar. Un parcial de 8 a 22 en el tercer quart i un altre de 14 a 20 en el darrer van propiciar el triomf que situa l'equip salouenc en la novena plaça amb cinc victòries, quatre més que la plaça de descens directe. Barksdale amb 22 punts anotats i 29 de valoració, el millor del CB Salou.

El Valls, en crisis

El Club Bàsquet Valls ha confirmat una greu crisi de resultats després de perdre el quart partit consecutiu, en aquest cas davant el CB Esparraguera per un contundent 50 a 71. L'equip que dirigeix Francesc Canals afrontava el matx després d'una setmana moguda on N'Gomo, jugador de l'equip, abandonava la disciplina dels de l'Alt Camp deixant l'equip sense un dels seus integrants. Sobre la pista, el matx deixava clar ben aviat quin seria el seu destí. Els barcelonins es van imposar en el primer quart per 9 a 21, enduent-se també la victòria parcial en el segon joc per 11 a 13. Després del descans els vallencs van despertar tímidament guanyant el tercer quart per 20 a 16 però uns darrers deu minuts on es va perdre per 10 a 21 van provocar una dura derrota que deixa l'equip a l'onzena posició amb un balanç de quatre victòries i set derrotes. El descens directe, a només tres partits.