El Reus Deportiu frega la victòria a la pista del Lleida

El Reus Deportiu empata (3-3) a la pista del Lleida un duel que comença perdent per 3 a 0 en només dotze minuts i que es queda a una falta directa de remuntar

Joan Salvat ha obert el camí de la remuntada en els darrers instants del primer temps | Joan Alfons López

A centímetres de la victòria. El Reus Deportiu s'ha quedat a això d'aconseguir guanyar a la pista del Lleida Llista després d'empatar (3-3) un encontre molt atractiu per a l'espectador que, pel que fa al bàndol ganxet, ha vist les dues versions del seu equip: la que és superada per l'encert rival i la que no coneix fronteres i és capaç d'aconseguir les fites més difícils. Els ganxets només han pogut empatar però, tot i així, conserven la condició d'invictes sense haver perdut cap dels primers deu encontres del campionat.

Fluix inici sense el sancionat Carballeira

El Reus Deportiu ha afrontat durant la setmana amb molta gana el duel davant el Lleida Llista, tot i que durant la jornada de divendres va rebre un cop dur per als plans de Jordi Garcia. El tècnic reusenc veia com César Carballeira passava a ser baixa a causa d'una sanció imposada des de la Federació per una acció violenta en el duel davant l'Alcoi de la jornada 7. El defensa roig-i-negre ha estat castigat amb cinc partits de sanció  mentre que Pere Cañellas, l'altre implicat, ho ha estat amb set.

Sense Carballeira, els roig-i-negres han patit una absència important en defensa davant un dels conjunts més golejadors. A aquest factor cal afegir un fluix inici de partit que ha provocat que els del Baix Camp ja perdessin per 3 a 0 en el minut 12. Roberto Di Benedetto obria la llauna en el minut 4 pujant per la banda esquerra, creuant la pista i engaltant un potent xut que no ha pogut desviar Ballart. El porter ganxet ha vist com dos minuts després repetia fortuna Andreu Tomàs  després de rebre una assistència del golejador francès, qui havia robat la bola a Marc Julià. El tercer arribava després d'una falta directa per targeta blava a Tiago Rafael que transformava Maxi Oruste.

Tiago Rafael ha vist la targeta blava, provocant una falta directa i un gol en contra del seu equip | Joan Alfons López

Salvat dona opcions i l'equip el segueix

El Reus Deportiu no ha aconseguit la reacció desitjada i el Lleida ha seguit collant la porteria ganxeta fins al punt que els de la Terra Ferma han enviat una bola al travesser. Quan semblava més pròxim el 4 a 0, el capità Joan Salvat ha retallat diferències amb un xut des de la frontal. El despertar roig-i-negre ha tingut continuïtat en els primers instants del segon temps. Una pujada d'Àlex Rodríguez per la dreta ha acabat amb el davanter engaltant un xut que ha superat Lluís Tomàs per fer el 3 a 2 i posar el Reus dins del partit.

Els del Baix Camp han seguit picant pedra i han mostrat la seva millor versió en el segons 25 minuts tot i que no ha estat fins al minut 37 quan s'ha pogut empatar. Una targeta blava a Candanedo ha permès a Marc Julià aprofitar allò que domina a la perfecció: un llançament de falta directa. Faltaven dotze minuts pel final i podia succeir de tot entre dos dels equips amb un hoquei més atractiu de la categoria. Amb nou faltes directes per cada bàndol s'ha arribat als darrers segons de partit. Roberto Di Benedetto ha comès falta,  Àlex Rodríguez s'ha disposat a executar el llançament decisiu quan només faltaven dos segons per al final però l'esfèric no ha acabat al fons de la xarxa.

La pròxima cita dels de Jordi Garcia és a Europa, concretament dissabte vinent a les 20.30 hores a la pista del Sant Omer. A la lliga, no es tornarà a competir fins al dimarts 4 de desembre contra el Caldes.