El Nàstic perd a Lugo (1-0) i condemna a Gordillo

El conjunt grana perd per la mínima a l'Anxo Carro en un duel on els locals són superiors i han merescut guanyar amb un marcador més ampli

Brugui no ha pogut rebutjar lluny de l'àrea la jugada prèvia al gol local
Brugui no ha pogut rebutjar lluny de l'àrea la jugada prèvia al gol local | Endie DoaRúa fotografía

Tocats i enfonsats. Més enfonsats impossible després de convertir-se aquesta jornada en el cuer de la categoria amb només sis punts en deu jornades. Els grana han perdut per 1 a 0 al camp del Club Deportivo Lugo i, si el club compleix amb l'ultimàtum sobre José Antonio Gordillo d'aquesta setmana, el tècnic sevillà serà destituït en les pròximes hores amb l'objectiu de buscar un revulsiu que pugui reconduir la situació esportiva d'un equip que ha tornat a demostrar una pèssima imatge sobre el terreny de joc.

Els tarragonins han perdut per 1 a 0  en un encontre on han mantingut una imatge seriosa i aparentment sòlida en l'àmbit defensiu en el primer temps però que, arran del gol local en el minut 41, s'ha desfet. Inoperants en joc col·lectiu, sense capacitat de crear ocasions de gol i sense ànima, els tarragonins han intentat empatar però no han aconseguit. Ni s'hi han apropat. Només una rematada de cap d'Albentosa en el minut 90 ha generat un ensurt en la parròquia gallega.

Morente lluita per la possessió de la pilota
Morente lluita per la possessió de la pilota | Endie DoaRúa fotografía

Seriosos però amb una badada clau

El Nàstic ha saltat a la gespa de l'Anxo Carro amb un aparent guió que tenia en el primer ful mantenir la porteria a zero i després intentar aprofitar alguna de les arribades que pogués generar. La presència d'Albentosa sobre la gespa ha aportat un nou punt de seguretat a la darrera línia tarragonina i els homes de José Antonio Gordillo pareixien executar el pla previst amb força efectivitat.

El Lugo tenia la possessió de la pilota en bona part del temps però els grana no patien en defensa. Tete Morente provava un xut des de la frontal passat el quart d'hora de joc però Juan Carlos aturava en dos temps. Pita, en el primer xut local, veia com Becerra desfeia sense problemes la seva ocasió. El Nàstic ha gaudit de la millor ocasió en el minut 30. Una bona jugada col·lectiva acabava amb una centrada d'Abraham que Josete, davant de l'intentat de rematada de Del Moral, allunyava l'esfèric.

Els locals, de menys a més, han trobat el premi del gol en una nova errada defensiva col·lectiva del Nàstic. Brugui no ha rebutjat amb contundència una pilota dins de l'àrea, els gallecs han centrat a l'àrea, Abraham ha rebutjat a la frontal i Pita ha engaltat un xut ras i col·locat que ha superat Becerra.

Becerra ha intentat evitar el 2 a 0 deixant la porteria i intentant robar la pilota a l'exgrana Aburjania | Endie DoaRúa fotografía

Sense reacció en el segon temps

Quan un equip marxa perdent al descans, el mínim que s'espera és una reacció en el segon temps. S'ha esperat d'aquest Nàstic però no ha arribat, ni de bon tros. Els grana han estat molt inferiors al Lugo en el segon temps, no han generat perill en la porteria rival excepte dues jugades aïllades i han estat els gallecs aquells qui han merescut tornar a veure porteria. Iriome enviava en el minut 54 una pilota al pal, Becerra evitava un gol de falta de Kravets un minut després i, per acabar-ho d'adobar, Coris cometia falta dins de l'àrea grana en la recta final del matx. Per fortuna, el col·legiat López Toca no ha assenyalat la pena màxima.

Escriche, en el minut 84, perdonava el 2 a 0  i no ha estat fins al temps de descompte quan un corner era rematat per Albentosa dins de l'àrea, provocant un ensurt que ha estat l'únic que han generat els nastiquers en els segons 45 minuts. Aquesta derrota deixa el conjunt grana com a cuer en solitari amb només sis punts sumats de 30 possibles. Si el club compleix amb l'ultimàtum sobre Gordillo, el tècnic sevillà serà destituït en les pròximes hores. S'esperen hores mogudes a la Budallera, una temporada més.

Lugo

Juan Carlos; Campabadal, Vieira, Josete, Kravets; Seoane, Pita; Iriome, Gil (Aburjania 46'), Lazo (Campillo 80') i Dongou (Escriche 62')

Becerra; Coris, Cadamuro, Albentosa, Abraham; Fali, Rocha (Márquez 61'); Tete (Omar 68'), Brugui (Barreiro 51'); Uche i Del Moral

1-0 / Pita (41')

Per als locals Kravets (22'), Gil (45'), Vieira (46'), Josete (48') i Pita (79') i per als visitants Becerra (45') i Fali (54')