Suárez ha empatat en el minut 19

El Nàstic perd contra el Cádiz i deixa escapar una oportunitat d’or

El Nàstic cau derrotat contra el Cádiz (2-3) en un duel on mereix més però les errades defensives puntuals acaben sent una llosa mortal

Luis Suárez ha anotat el seu cinquè gol de la temporada en el minut 19 | Laia Solanellas

El dia que el Nàstic torna a fer dos gols, els grana n’encaixen tres i perdent el setzè partit de la temporada. Els tarragonins han deixat escapar una oportunitat d’or per enganxar-se a la salvació amb una nova ensopegada al Nou Estadi, en aquesta ocasió contra el Cádiz (2-3) i veu marxar novament els punts d’una Tarragona que es deprimeix una mica més amb un equip que, tot i que mostra una imatge diferent sobre la gespa, els punts al caseller segueixen sent els mateixos.

Machís i Kanté, protagonistes en el primer temps

Els primers 45 minuts del Nàstic-Cádiz han deixat cares llargues a les graderies del Nou Estadi. L’encontre començava amb un conjunt grana engrescat davant uns gaditans que han donat el primer avís. Corria el minut 10 quan Querol rematava de cap una pilota que entre Bernabé i el pal evitaven que es transformés en el 0 a 1. Machís, intentant aprofitar el refús, enviava l’esfèric al cos d’un atent porter del Nàstic. Aquesta acció ha rebut una ràpida resposta dels locals. Una passada de Kanté per Pipa ha provocat el xut de l’espanyolista que Cifuentes enviava a corner amb dificultats.

Ha estat en el segon intent quan el Cádiz ha trobat el gol. Una pilotada llarga lluitada per Querol acabava amb una assistència d’esperó per un Machís que, des de la frontal, engaltava un xut a l’escaire dret de la porteria de Bernabé. Era el 0 a 1 i el Nàstic havia de remuntar. Era important veure com reaccionava l’equip d’Enrique Martín. Tot i que no ha estat immediata, poc li ha faltat. Una assistència en profunditat de Kanté per Luís Suárez ha acabat amb el colombià superant amb una lleugera vaselina el porter Cifuentes per posar l’1 a 1 en el minut 19.

Machis ha obert el marcador amb un gran xut
Moment on Darwin Machis aconseguia el 0 a 1 | Laia Solanellas

Els grana patien en defensa amb Machís. La velocitat del davanter gadità, combinat amb l’excel·lent qualitat que té a les botes, feia suar la gota grossa a un Salva Ferrer que ja tenia una targeta groga prèvia. Quan més semblava que Machís s’apropava al gol, el golejador visitant s’ha lesionat i no ha pogut seguir jugant. Precisament, amb el Cádiz momentàniament amb un jugador menys, Kanté ha marcat. Però ho ha fet en la seva mateixa porteria. Una centrada de corner era rematada pal sabadellenc entre els pals de Bernabé.

Inici pèssim de segon temps

El Nàstic ja tenia complicat remuntar el marcador tenint en compte l’escàs encert golejador de l’equip nastiquer. Si això se li suma un tercer gol gadità, la barreja ha estat mortal. Una pilota que s’ha passejat d’esquerre a dreta dins de l’àrea nastiquera ha acabat a peus de Manu Vallejo qui, després d’una bona acció individual, ha batut Bernabé. Era el minut 50 i calia un miracle. Com miraculós ha estat que als grana li xiulessin el primer penal a favor de la temporada. Corria el minut 55 quan Kanté era objecte de falta la mitja lluna de l’àrea. El col·legiat, errant amb claredat, ha concedit pena màxima malgrat que la falta es cometia fora. El regal ha estat aprofitat per Kanté, que ha retallat diferències en el minut 55.

La sacsejada d’Enrique Martín a l’equip amb l’entrada de Barrada i Sadik semblava donar fruits. Una jugada individual de Barrada per la banda dreta ha acabat amb una claríssima ocasió de gol de Kanté, qui no ha pogut empatar. Minuts després els grana reclamaven un possible penal per mans gaditanes dins de l’àrea però el col·legiat no ha xiulat res. I quan encara s’estava protestant a la graderia, Bernabé evitava el 2 a 4 amb un xut de Querol. El partit embogia i els tarragonins volien aprofitar-ho. Però no han aconseguit. El Cádiz ha estat capaç de conservar l’avantatge i els tres punts volen cap a terres andaluses tot i que l’equip d’Enrique Martín ha merescut quelcom més.

Abraham ha tornat a l'onze inicial
Abraham Minero ha superat les molèsties físiques i ha tornat a jugar | Laia Solanellas

Amb aquest resultat, els grana quedaran una jornada més a la 21a posició amb 21 punts, esperant una combinació positiva de resultats per evitar que la permanència s’allunyi al final de la jornada. La pròxima cita grana, dissabte vinent 2 de març a les 18.00 hores contra l’Atlético Osasuna al Sadar, partit que no podrà jugar Luis Suárez després de veure la cinquena targeta groga.

Bernabé, Salva, Noguera, Mikel, Abraham, Fali (Sadik 52’), Thiouné, Imanol, Pipa (Barrada 52’), Kanté (Palanca 80’) i Suárez

Cádiz

Cifuentes, Correa, Sánchez, Keco, Matos, José Mari, Á. Fernández (Sergio 77’), Jairo, Salvi, Querol (Renella 69’) i Machís (Vallejo 35’)

0-1 / Machís (13’)

1-1 / Suárez (19’)

1-2 / Kanté pp (34’)

1-3 / Vallejo (50’)

2-3 / Kanté (56’)

Per al local Salva (14’), Kanté (36’), Thiouné (69’), Noguera (79’) i Suárez (90’) i per al visitant Correa (52’)