Las Palmas ha estat molt inferior en el primer temps

Empat insuficient del Nàstic contra Las Palmas

El Nàstic empata contra Las Palmas en un duel on es mostra millor al seu rival durant 70 minuts però que pot perdre en els últims 20 després de l’expulsió de Thiouné

La UD Las Palmas ha estat superada en tot en el primer temps | Laia Solanellas

El Nàstic no ha pogut passar de l’empat davant Las Palmas (0-0) en un encontre on s’ha mostrat superior al seu rival durant els primers 70 minuts de partit, perdent aquesta condició durant els darrers 20 minuts d’encontre per culpa de l’expulsió de Thiouné. El públic nastiquer ha marxat amb un sabor agredolç després del resultat i amb una amargor considerable respecte a l’arbitratge de Milla Alvéndiz, col·legiat del comitè territorial andalús que no ha mantingut el mateix criteri per als dos conjunts i que podria haver xiulat un penal a favor dels grana en el primer temps.

Domini grana en el primer temps

Només hi ha hagut un color en els primers 45 minuts: el grana. El Nàstic ha saltat sobre la gespa a pels tres punts, sense més. Els tarragonins, amb forta presència ofensiva per la banda dreta, amb la millor versió de Pipa centrant i creant perill, han tancat el conjunt canari al seu camp. Els tarragonins tenien la pilota, mossegaven quan no gaudien de la possessió i mostraven una de les imatges més convincents de les darreres setmanes. Pipa centrava en el primer quart d’hora i Sadik no arribava per ben poc. El debutant Sadik no ha pogut veure porteria al llarg dels 90 minuts però ha deixat bones sensacions tot i que no acumular ni una setmana entrenant amb l’equip.

El domini grana ha existit però Las Palmas ha gaudit d’una de les ocasions més clares. Era el minut 13 quan Fidel veia com entre Villanueva i Bernabé evitaven el 0 a 1 visitant després d’una centrada des de la banda esquerra de l’atac visitant. Pipa, molt actiu en tot l’encontre, provava fortuna en el minut 28 amb un potent xut que ha acabat en llançament de cantonada. El domini nastiquer creixia però el marcador seguia immòbil. Ni Abraham, amb un fort xut creuat en els darrers instants del primer temps, ha pogut inaugurar el marcador.

Milla Alvéndiz expulsant Thiouné
Milla Alvéndiz ha expulsat Thioune amb una doble targeta groga tot i que la primera ha estat molt rigorosa | Laia Solanellas

Segon temps decreixent marcat per l’expusió de Thiouné

Era difícil que els tarragonins poguessin mantenir el nivell en els segons 45 minuts. Ja sigui per la dificultat d’aguantar el nivell d’intensitat dels futbolistes o per la teòrica millora visitant que es podia preveure. A això, per acabar-ho d’adobar, cal afegir la rigorosa expulsió de Thiouné en el minut 69. El senegalès, que ha vist una primera targeta groga molt protestada per la seva injustícia, ha estat castigat amb la segona després d’una falta i ha deixat el seu equip amb un menys quan faltaven vint minuts per al final de l’encontre.

Quedar-se amb un menys i l’entrada de Momo per part canària ha acabat de decantar la balança cap al bàndol visitant. El domini de Las Palmas s’ha accentuat i el duel ha acabat amb el Nàstic defenent un empat que resultat insuficient tot i que al final s’ha de donar per bo després que els homes de Paco Herrera hagin perdonat el 0 a 1. En el minut 77, Momo enviava fora una claríssima ocasió de marcar. Noguera, en un intent de rematada de cap, veia com la pilota posava en problemes al porter visitant Raúl Fernández. Però ha estat en el minut 85 quan Bernabé Barragan ha volat per evitar el gol de Las Palmas, acció que ha acabat de destruir un Noguera que ha tret la pilota sota pals.

Abraham ha tornat a jugar després d'un partit de sanció
Abraham Minero ha tornat a la titularitat ocupant el lateral esquerre de la defensa | Laia Solanellas

Finalment, el Nàstic ha estat millor fins a l’expulsió de Thiouné i el que no ha pogut guanyar en 70 minuts tampoc ho ha perdut en 20. Araujo, després d’una dura entrada mereixedora de targeta vermella directa, no ha estat expulsat, provocant unes comprensibles sorolloses protestes del públic. Els grana s’han de conformar amb un punt i n’acumula ara 17, ocupant la cua de la taula i amb la mirada posada en el duel del pròxim cap de setmana: dissabte a les 18.00 hores al camp del Rayo Majadahonda.

Bernabé, Villanueva, Djetei (Salva 22’), Noguera, Pipa, Viti, Imanol, Thiouné, Abraham, Suárez (Barrada 74‘) i Sadik (Barreiro 62’)

Las Palmas

Raúl, Eric, Cala, Mantovani, Castellano, Peñalba, Timor, Fidel (Lemus 55’), Mesa (Araujo 58‘), Mir i Castro (Momo 67’)

Per als locals Viti (19’), Thiouné (35’ i 69’) i Ferrer (45’) i per als visitants Mesa (46’), Mantovani (60’) i Araujo (90’)