Uche celebra el primer gol del matx amb els seus companys

Fil d'esperança del Nàstic contra el Numancia

El Nàstic guanya per 2 a 0 el Numancia, es retroba amb l’afició i retalla dos punts de distància respecte a una permanència que ara se situa a set punts

Ikechukwu Uche celebra amb els seus companys el gol marcat en el minut 3 del primer temps | Laia Solanellas

El Nàstic ha guanyat per 2 a 0 el Numancia al Nou Estadi, aconseguint així la setena victòria de la temporada (sisena sobre la gespa) i ha donat una petit senyal per a l’esperança grana. Els de Tarragona, després de la derrota a La Romareda, estaven obligats a guanyar per recuperar crèdit pel que fa a resultats i pel que fa a compromís amb l’afició, tocada i dolguda després d’una setmana força amarga. El Nàstic segueix tocat, la permanència està a set punts però avui sí que hi ha motius per creure en quelcom. L’equip ha lluitat i ha merescut el triomf.

El Nàstic, amb encert inicial

El conjunt grana ha saltat sobre la gespa del Nou Estadi amb l’objectiu de demanar perdó al terreny de joc després de la mala imatge oferta al camp del Real Zaragoza. I ha tardat ben poc a demostrar-ho. Pressions elevades, lluites fins al darrer centímetre de camp, mossegada i insistència. Així ha arribat la diana del primer temps. Un rebuig defectuós del Numancia ha anat a parar al cap d’un Thiouné que ha penjat a l’àrea l’esfèric per a que Uche, en posició legal, controli la pilota amb una qualitat de Primera per capgirar-se, deixar assegut el seu defensor i enviar la bola a l’escaire esquerre de Juan Carlos.

Gus Ledes s'ha enfrontat a Mikel Villanueva, excompany al CF Reus
Gus Ledes s'ha retrobat, ara com a rival, a Mikel Villanueva després de coincidir al CF Reus | Laia Solanellas

El Nàstic colpejava primer i destrossava les intencions inicials dels de Sòria. L’entrada d’Uche a l’onze, junt amb Palanca, han estat les principals novetats d’un equip que ha mantingut la seva versió com a local des del primer minut però ho ha fet amb un afegit que el temps ha anat diluint. L’altra pressió i exigència nastiquera era impossible d’aguantar durant els 90 minuts i el Numancia ha anat guanyant pes sobre la gespa. L’equip dirigit per Aritz López Garai ha començat a guanyar seguretat mitjançant la possessió i ha anat creant, de mica en mica, les ocasions. La primera i més clara, un gens dubtós penal de Villanueva sobre David Rodríguez.

Rodríguez falla, el Nàstic respira

El central veneçolà ha comès falta sobre el davanter visitant en el minut 17 quan aquest es capgirava dins de l’àrea local. Vicandi Garrido, àrbitre de l’encontre, no ha dubtat en assenyalar el punt de penal però el davanter sorià no ha estat encertat amb el seu llançament i ha enviat la pilota fora. Tot i que quelcom així deixaria tocat qualsevol equip, el Numancia s’ha refet i ha buscat la porteria amb insistència. Una passada en profunditat de Mateu per Higinio ha acabat amb una desencertada definició del davanter visitant.

Abraham salta en una acció del primer temps
El capità Abraham Minero evita l'entrada d'un rival | Laia Solanellas

Amb el pas dels minuts, el Numancia ha seguit fidel al seu estil. No ha perdut la cara a l’encontre, ha seguit burxant la defensa local i el desgast s’ha deixat notar tot i que les ocasions de gol no han estat gens contundents. Aritz López Garai ha posat tota la carn sobre la graella de la Budallera. Els de Sòria han canviat el sistema, passant a fer servir una defensa de tres. Yeboah i Viguera saltaven a la gespa en el segon temps per intentar ser més contundents en la zona ofensiva, fet que no s’ha acabat produint. Només una sortida indecisa de Bernabé ha generat quelcom d’ensurt a les graderies tot i que el Numancia ha rondat molt l’àrea local.

El Nàstic, per la seva banda, s’adaptava. Passava a jugar amb un 4-4-2 buscant els contraatacs i les errades visitants per intentar fer el segon i sentenciar el matx. Quasi li surt bé la jugada a Enrique Martín abans del temps de descompte però s’ha hagut d’esperar al temps extra per respirar amb tranquil·litat. Luís Suárez perdonava un u contra u davant Juan carlos en el minut 90 i el mateix Suárez tornava a fallar una ocasió que ell mateix s’ha creat en el 94. Ha fallat la rematada però el refús ha anat a parar a peus d’un Kanté que ha enviat l’esfèric al fons de la xarxa per matar el duel. A Tarragona, s’ha salvat el primer ‘matchball’ virtual. El pròxim punt del calendari, dissabte vinent a les 18.00 hores al camp de l’Almeria. Nova final, sobra dir-ho.

Kanté ha sentenciat en el descompte
José Kanté celebra el gol que ha sentenciat el triomf per als tarragonins | Laia Solanellas

Bernabé, Pipa, Noguera, Mikel, Abraham, Fali (Salva 62’), Thioune, Imanol, Palanca (Cotán 64’), Uche (Kanté 77’ i Suárez

Numancia

Juan Carlos, Markel (Viguera 75’), Atienza, Gutiérrez (Yeboah 55’), Mateu, Diamanka, Escassi, Ledes (Ledes 86’), Higinio, Villalba i David Rodríguez

1-0 / Uche (3’)

2-0 / Kanté (94’)

Per als locals Thiouné (22’), Abraham (26’), Palanca (32’), Fali (62’) i Uche (68’) i per al visitant Atienza (94’)