El CF Reus i el Córdoba s’han de conformar amb un punt (1-1)

El CF Reus no pot passar de l’empat davant el Córdoba (1-1) en un matx on els visitants s’avancen i on Linares empata. El Reus, amb disset punts

Vídeo resum del CF Reus-Córdoba (1-1) amb imatges de LaLiga123 TV

El CF Reus ha empatat contra el Córdoba (1-1) en el duel de la jornada 18 de Segona Divisió, matx envoltat per les caòtiques darreres hores que ha viscut l’entitat amb l’inici de l’abonament dels sous pendents als futbolistes del primer equip. Sobre la gespa, empat en un duel molt equilibrat on el Córdoba ha gaudit de la possessió en bona part del matx però on el CF Reus ha gaudit de les millors i més clares ocasions per endur-se els tres punts.

Aythami colpeja, Linares contesta

L’inici del matx ha estat força marcat per allò que succeïa fora del terreny de joc. L’escridassada sobre Joan Oliver ha estat contundent en els primers compassos d’encontre, fet que ha provocat més mirades a la graderia que sobre un verd on tampoc succeïa res destacable. Els cordovesos han gaudit de bona part de la possessió però han estat incapaços de generar perill amb les combinacions. No ha estat fins al minut 19 quan els visitants aconseguien fer-se notar. Ho han fet amb un llançament de cantonada que Aythami, sol al segon pal, era capaç d’engaltar amb la cama dreta per superar Èdgar Badia i obrir la llauna pels verd-i-blancs.

Linares ha equilibrat el matx en el minut 30 i ha realitzat la seva habitual celebració | Laia Solanellas

S’avançava el Córdoba en una badada defensiva que el CF Reus ha tardat deu minuts a solucionar. Una molt bona assistència d’Olmo per Linares ha deixat el davanter aragonès en una bona posició per rematar. El seu control, excels, ha permès realitzar un xut ras i creuat que Abad ha pogut desviar sense la suficient força per a evitar que anés fora. L’esfèric s’ha colat fregant la base del pal dret de la porteria del Córdoba en el minut 30 per fer l’empat.

Màxima igualtat amb repartiment de punts final

Amb empat al marcador, el CF Reus i el Córdoba han afrontat el segon temps com un únic partit de 45 minuts. Ambdós conjunts han cercat la victòria i ho han fet amb les mateixes eines mostrades en el primer temps. L’elevada possessió dels andalusos s’ha mantingut davant uns reusencs que han gaudit de les millors oportunitats per marcar gol. La primera clara ha estat en el minut 69 quan Querol ha intentat batre Abad amb un lleuger toc que buscava colar l’esfèric entre les cames del porter.

La plantilla roig-i-negra celebra l'empat en el primer temps
La plantilla roig-i-negra celebra l'empat en el primer temps | Laia Solanellas

La segona només ha tardat dos minuts més a aparèixer. Una pressió elevada de Querol ha acabat amb Abad sortint de la porteria per rebutjar. La pilota ha anat a parar als peus d’un Linares que ha intentat marcar, sense èxit, a porteria buida des d’uns 40 metres de distància. Per la seva banda, el Córdoba ha reclamat un possible penal sobre Jovanovic en el minut 59, acció que Varón Aceitón no ha xiulat. Tot i que ambdós conjunts no han deixat d’intentar-ho, finalment s’han de conformar amb un punt que deixa el Reus amb disset, igualat amb la zona de salvació a l’espera de la disputa de la jornada.

La pròxima cita dels reusencs, assegurada després que el club hagi anunciat l’abonament dels sous pendents als futbolistes, serà diumenge vinent a les 12.00 hores contra l’Osasuna a l’Estadi Municipal, sent aquest el segon partit seguit com a local i el darrer de l’any abans de l’aturada nadalenca.

Un seguidor mostra un cartell de protesta dirigit a Joan Oliver
Un seguidor mostra un cartell de protesta dirigit a Joan Oliver | Laia Solanellas

FITXA TÈCNICA

CF Reus

Badia, Moore, Olmo, Catena, Mikel, Ledes, Mario, Ricardo (Bastos 71’), Querol, Alfred (Fran 63’) i Linares

Córdoba CF

Abad, Galan, Aythami, Quintanilla, Loureiro, Araujo (Jovanovic 53’), Toure, Vallejo, Jaime (Andrés 80’), Sebas (Piovaccari 69’) i De Las Cuevas

0-1 / Aythami (19’)

1-1 / Linares (30’)

Targetes grogues

Per als locals Olmo (26’) i per als visitants Aythami (28’), Araujo (42’)

Santiago Varón Aceitón, del col·legi balear

Matx corresponent a la jornada 18 del campionat de lliga de Segona Divisió disputat a l’Estadi Municipal de Reus amb la presència de 3.820 espectadors